Veșnica problemă: porii dilatați

  • Posted on October 8, 2009 at 11:03 am

Pori dilatați – o problemă care ne dă bătăi de cap. De ce am pori dilatați, cum pot să scap de ei, sunt întrebări frecvente pe care ni le-am pus fiecare dintre noi măcar o dată.

pori dilatatiÎn momentul de față există nenumărate tratamente și produse care promit că reduc porii, însă doar câteva dintre ele sunt eficiente. Cercetătorii au demonstrat că, cauza pentru care avem porii dilatați este sebumul pe care îl produc glandele sebacee. Producția de sebum este determinată: de alimentație, de produsele cosmetice folosite,  genetic, dar și de hormoni Puteți citi mai multe despre hormoni în articolul: Hormonii din organismul nostru.

Majoritatea metodelor de tratament sunt de uscare a pielii, acestea sunt complet greșite deoarece la prima vedere pielea se simte bine, producția de sebum este ținută sub control; ca apoi să o ia razna și, glandele sebacee să producă și mai mult sebum.

Un prim pas în tratarea porilor dilatați ar fi să acordăm o importanță îngrijirii pielii:

  1. trebuie să curățăm fața atât dimineața cât și seara, folosind un demachiant și evitând săpunurile, apoi folosim tonic pentru a îndepărta urmele de demachiant și pentru a pregăti tenul pentru etapa următoare. Tonicul trebuie să fie pe bază de alfa-hidroxizi sau acid salicilic;
  2. cremele pe care le folosim trebuie să conțină vitamina A;
  3. o dată la 10-14 zile facem un ușor gomaj, apoi aplicăm pe față o mască pe bază de argilă. Despre cum ne putem face un gomaj acasă și cum putem prepara masca cu argilă, am scris în articolul Cum preparăm masca cu argilă?
  4. faceţi sport, mergeţi pe jos, petreceţi timp în natură. Mişcarea creşte metabolismul.

Îngrijiți-vă tenul și acordați mai multă importanță alimentației și produselor cosmetice pe care le folosiți!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs