Uscarea și păstrarea plantelor medicinale

  • Posted on September 5, 2009 at 9:05 am

Plantele medicinale se usucă natural, la o temperatură moderată, în locuri foarte bine aerisite, puse într-un strat subțite pe o scândură de lemn sau stelaje acoperite cu hârtie. Ele se întorc periodic pentru a nu se înnegri; dacă prind mucegai va trebui să le aruncați.

plante-la-uscat1

Majoritatea plantelor medicinale se usucă la umbră, excepție fac: rădăcinile, rizomii, bulbii, tuberculii și fructele care se usucă la soare, datorită conținutului ridicat de apă (75-80% apă). Nu se vor usca împreună plantele mirositoare cu cele nemirositoare. Puteți să le mai uscați în felul următor: le prindeți în buchete și le  atârnați de tavanul unei încăperi uscate.

Păstrarea plantelor medicinale se face într-un loc uscat și răcoros. Ideal ar fi să le țineți în recipiente din sticlă – închise la culoare și cu capac. Nu le țineți în recipiente din mase plastice pentru că plantele se vor înnegri. Plantele se mai pot păstra și în pungi sau saci de hârtie, dar există riscul să se ,,evapore” aroma. Plantele uscate pot fi păstrate aproximativ 1 an.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs