Uleiurile minerale și aluminiul din produsele cosmetice

  • Posted on February 2, 2010 at 3:05 pm

cremeChiar dacă un produs cosmetic este de firmă sau natural, el poate să conțină ingredienți cosmetici nocivi tenului și organismului. Foarte multe creme conțin uleiuri minerale și metale; acestea sunt la fel de dăunătoare tenului ca și parabenii.

Uleiurile minerale – vaselina și petrolul – sunt foarte mult folosite de industria cosmetică  la  producerea cremelor. Scopul acestora este de a hrăni și hidrata tenul, dar după o folosire îndelungată, ele usucă și mai tare pielea.

În componența cremelor destinate tenului gras, se găsește acidul tanic cu proprietăți astringente. În majoritatea produselor cosmetice acidul tanic a fost înlocuit cu aluminiu sau derivatele acestuia.  Folosirea produselor care conțin în componența lor metale pe o perioadă îndelungată pot dăuna tenului și organismului nostru. Totodată, aluminiul este conținut și de deodorante; aluminiul fiind unul dintre cauzele apariției cancerului de sân. Rujul conține plumb, care de asemenea este absorbit de organism și este nociv.

Înainte de a cumpăra produse cosmetice uitați-vă la ambalaj și verificați ingredientele cosmetice. Trebuie să evitați acele produse care au în compoziția lor uleiuri minerale: Mineral Oil, Petrolatum, Ozokerit, Micricristalline wax, Cera Microcristallina, Ceresin; și aluminiu: Alumina, Aluminium Zirconium, Aluminium alum, Aluminium Chlorohydrex Pg, Aluminium Silicate, Aluminium Fluoride.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs