Tenul sensibil

  • Posted on March 18, 2009 at 10:59 am

Unele persoane sunt mai sensibile decât altele,  la anumite produse cosmetice: săpunuri, creme, fond de ten;  la factorii naturali: soare, vânt, praf  şi la diferite alimente: căpşuni, ciuperci, etc. Alergiile apar pe piele (de cele mai multe ori pe faţă) sub formă de eczeme, umflături, urticarie, roşeaţă.

p-sensibilaPielea sensibilă este fragilă,  de culoare rozalie şi reprezintă o dereglare non-patologică a pielii. Se irită cu uşurinţă şi se arde mai repede decât celelalte.  Tenul sensibil nu este unul distinct, poate fi  ten uscat, gras sau normal dar în acelaşi timp şi sensibil. Sensibilitatea pielii apare ca urmare a mediului în care trăim, a alimentaţiei incorecte, a produselor cosmetice inadecvate, a chimicalelor din mediul înconjurător, a stresului.

Apa calcaroasă de la robinet, săpunurile, băile fierbinţi, duşurile foarte dese şi îndelungate, peeling-ul facial sau corporal executat prea des, folosirea pe timp îndelungat a unor produse ce conţin: vitamina A, sucuri naturale din citrice,  sunt factori stresanţi pentru piele care  va deveni cu timpul  sensibilă.

Tenul sensibil presupune o îngrijire mai atentă:

  1. folosiţi  creme bio, ce conţin ingrediente care calmează pielea: aloe vera, muşeţel, tei, nalbă;
  2. folosiţi  produse care hrănesc şi catifelează pielea: ulei de jojoba, ulei de susan, ulei de migdale;
  3. măştile folosite pentru tenul sensibil trebuie să fie calmante, cremoase, hrănitoare, pa bază de rozmarin, alge, etc.  Evitaţi măştile astringente şi măştile peeling;
  4. pentru curăţarea tenului folosiţi doar produse inofensive, fără alcool, ce nu conţin: conservanţi (parabeni), parfum,  coloranţi;
  5. folosiţi  produse cu factor de protecţie 50;
  6. nu exageraţi cu produsele exfoliante. Ele se vor folosi o dată pe lună.

Produsele cosmetice înainte de achiziţionare  se vor încerca pe dosul antebraţului.  Dacă zona respectivă se va inflama, se va înroşi sau va apărea senzaţia de mâncărime, usturime, atunci produsul este dăunător pentru pielea voastră.  La cabinetele dermatologice în urma unor analize, puteţi afla la ce sunteţi alergice,  şi ce ingrediente trebuie să conţină produsul cosmetic adecvat pielii voastre.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs