Tenul matur

  • Posted on August 7, 2009 at 2:50 pm

La tenul matur se observă o uscăciune excesivă – datorită încetinirii funcționării glanelor sebacee și sudoripare. Mușchii faciali își pierd tonicitatea – fibrele țesultului conjunctiv al dermei pierd din elasticitate,  încep să apară ridurile, epiderma se îngroașă sau se subțiază, apare bărbia dublă, apar edeme la ochi -  datorită unei acumulări patologice al apei în țesuturi, pielea se pigmentează, regenerarea celulară aproape că nu există (celulele se descuamează foarte încet, iar celulele noi se refac mult mai greu), se schimbă culoarea pielii, pe unele porțiuni ale feței apare păr în exces – datorită nivelului ridicat de testosteron (hormoni bărbătești).

Foarte important este să exfoliați tenul o dată pe săptămână printr-un ușor gomaj (care se poate efectua și acasă), astfel ajutați regenerarea celulelor. Este indicat să  folosiți:  creme de zi cu factor de protecție, creme de noapte îmbogățite cu vitamine, creme pentru ochii – antirid, anticearcăn. Cremele de zi vor conține: vitamine, laptișor de matcă, antioxidanți, AHA , BHA, extracte placentare, retinol, etc.

Pentru intensificarea circulației sanguine, stimularea elastinei și a colagenului, pentru tonifierea mușchilor se va efectua masaj facial.

Hrănirea și hidratarea pielii se face prin folosirea măștilor. Acestea pot fi cu fructe: caise, pepene galben,  piersici; sau măști cu miere, cu brânză de vaci, etc.

Procesul de îmbătrânire începe încă din momentul nașterii noastre. Există mai mulți factori (le-am descris în articolul: Factorii care grăbesc procesul de îmbătrânire a pielii ), care contribuie la  îmbătrânirea pielii. Procesul de îmbătrânire nu poate fi evitat, însă poate fi încetinit.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs