Tendințe de machiaj de-a lungul timpului (sec. XX)

  • Posted on June 21, 2010 at 9:00 am

De-a lungul timpului, “moda” în machiaj s-a schimbat. Fiecare sezon sau decadă a avut o anumită tendință, care cu timpul a dispărut de tot sau a fost, în timp, preluat din nou.

Dacă “privim” în urmă, în anii 1920 – 1930, la modă era punerea în evidență a buzelor (se machia doar partea interioară a lor). Nuanțele folosite erau închise. La ochi, se machiau doar pleoapele în nuanțe de gri, argintiu sau negru.

În anii 1940 – 1950, în machiaj a început să fie folosit fondul de ten în nuanțe foarte deschise. Buzele erau în continuare punctul de atracție, însă culorile folosite erau puternice: roșu aprins. Tot în această perioadă, au început să fie folosite genele false.

În anii 1960 – 1970, la modă era machiajul puternic al ochilor. Se foloseau nuanțe puternice de albastru, turcoaz, gri și negru. Tot în această perioadă, se introduce folosirea eyeline-rului. Buzele se machiază foarte puțin.

În anii 1980, se pun în evidență doar ochii, machierea buzelor este aproape inexistentă.

Anii ‘90 aduc o schimbare majoră. Machiajul trebuie să fie cât mai natural, discret. Se folosesc farduri în culori naturale.

După anul 2000, moda în machiaj este schimbătoare. Nu va mai conta moda, ci ceea ce ne stă bine sau …. poate nu. De la machiaje puternice până la machiaje simple, naturale, totul este permis.

Nu uitați că, prin machiaj, trebuie să scoateți în evidență frumusețea voastră!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs