Tatuajul cosmetic

  • Posted on March 16, 2009 at 3:35 pm

tatuaj-cosmetic-pozaEste o metodă de colorare a unor zone ale feţei cu pigmenţi. Aceştia sunt introduşi în derm, nefiind suficientă introducerea lor în epidermă deoarece aceasta se reînnoieşte în 28-36 de zile. Tatuajul este utilizat în dermatologie pentru camuflarea ţesutului depigmentat sau hiperpigmentat (vergeturi, cicatrici, etc), în cosmetică pentru corectarea micilor imperfecţiuni ale feţei (buze, sprâncene, etc) sau la tatuarea corpului. Tatuajul cosmetic este o pigmentare de lunga durată (3-5 ani),  şi se  realizează cu pigmenţi naturali. Poate fi acoperit doar cu un machiaj de camuflaj de altă culoare.
Se cunosc 12 nuanţe de pigmenţi pentru buze, 5 pentru sprâncene şi 3 pentru conturul ochilor.

Scopul machiajului este de a scoate în evidenţă frumuseţea naturală a fiecărei femei. Iar scopul tatuajului cosmetic ar trebui să fie de camuflare şi corectare  a  unor trăsături:  sprâncenele câteodată cresc neregulat şi pot lipsi integral sau parţial; conturul buzelor poate să fie asimetric sau să fie o diferenţă vizibilă între buza superioară şi cea inferioară. Însă sunt persoane care îşi tatuează atât conturul cât şi interiorul buzelor  sau îşi trasează o linie pe pleoapa inferioară sau superioară a ochilor. Noi nu ştim niciodată cum evoluează moda sau cum vom  îmbătrâni şi riscăm să rămânem 3-5 ani cu un tatuaj care cu timpul să nu ne mai placă. Trebuie să mai ştiţi că tatuajul este dureros, în special în zona buzelor.

Tatuajul cosmetic are următoarele avantaje: este  ideal atât  pentru femeile care au tenul sensibil sau sunt alergice la machiaje, dar şi pentru femeile care îşi doresc să arate bine tot timpul zilei, chiar şi dimineaţa;  este un ajutor  pentru persoanele care au nevoie de reconstrucţie sau redefinire a unor  trăsături  sau  au nevoie de camuflaj  post-operatorii de cicatrici.

Dacă doriţi să vă tatuaţi trebuie să ţineţi cont de următoarele lucruri:

  1. cabinetul să deţină autorizaţie;
  2. persoana care execută tatuajul sa fie pregătită corespunzător;
  3. cabinetul să fie curat, avizat de Sanepid;
  4. acele să fie de unică folosinţă,  ustensilele să fie sterilizate.

Dacă tatuajul este efectuat în condiţii neigienice, cu instrumentar nesteril şi nu se dezinfectează zona pe care se lucrează  există riscul transmiterii unor infecţii;  dacă nu se realizează o protecţie antibiotică  există de asemenea  riscul unor suprainfecţii microbiene. Dacă persoana este sensibilă pot să apară reacţii alergice la pigmenţii folosiţi, sub forma unor dermatite.

Luaţi în considerare toate aceste aspecte şi gândiţi-vă bine înainte de a lua o decizie.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs