Rolul cremelor nutritive (hrănitoare)

  • Posted on October 30, 2009 at 12:05 pm

Cremele nutritive au rolul de a ,,hrăni” tenul, datorită cantității mari de uleiuri și substanțe grase pe care le conțin.

După o anumită vârstă survin modificări substanțiale la nivelul pielii: țesutul subcutanat se atrofiază, fibrele țesultului conjunctiv al dermei pierd din elasticitate, regenerarea celulară este foarte lentă, pielea devine uscată, etc. Pentru a preveni și întârzia  aceste procese, se recomandă folosirea cremelor nutritive și revitalizante.

cremeCremele nutritive sunt creme cu lanolină sau coldcreme, care mai conțin substanțe biologice active cum ar fi: vitamine, produse apicole, extracte de placentă, lecitină, proteine, aminoacizi, hormoni, fitohormoni, colagen,  etc.

Cremele hrănitoare trebuie să aibă o bună capacitate de întindere, stratul subțire oclusiv pe care îl formează să nu fie nici prea uscat și nici prea gras.  După consistență și culoare ne putem da seama ce tip de cremă este. Dacă crema este gălbuie la culoare, iar la consistență este ca smântâna groasă, atunci crema este nutritivă.

Aceste creme se utilizează pentru tratamentul tenului uscat, pentru tenul matur. Cremele nutritive se folosesc iarna – pentru a proteja pielea de frig și ger.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs