Forma sprâncenelor determină foarte mult expresia feţei, iar corectarea lor are un rol foarte important. Aceasta se poate face prin pensare, creionare sau vopsire, iar mai nou prin tatuaj cosmetic.
În 50 % din cazuri, se poate aplica regula de bază pe care o ştie toată lumea: ne imaginăm o linie verticală care urcă de la marginea nării către tâmplă, unde se intersectează aceasta cu sprânceana – acolo se află punctul de început al sprâncenelor; apoi, ne imaginăm o linie care porneşte de la rădăcina nasului către colţul exterior al ochiului, unde se intersectează linia cu sprânceana – acolo trebuie să se termine sprânceana.
La restul de 50% din cazuri, pensarea se face în funcţie de fizionomia feţei. De exemplu, în următoarele cazuri dacă aţi ţine cont de regula generală, atunci v-aţi “ciopârţi” sprâncenele: dacă aveţi rădăcina nasului mai lată, atunci riscaţi să pensaţi prea mult din baza sprâncenelor; dacă aveţi ochii prea mici, atunci riscaţi să scurtaţi prea mult din sprâncene.
Pensarea se face cu multă grijă, fără să ciupiţi pielea. Penseta se va ţine în poziţie semiculcată şi se va trage în direcţia firelor de păr, apucând firul de la bază (în caz contrar, firele se vor rupe). Mişcarea trebuie să fie rapidă, pentru a evita durerea. Chiar dacă nu aveţi rapiditatea şi dexteritatea unei cosmeticiene, nu trebuie să renunţaţi la pensat. O persoană care se pensează pe sine însăşi, (fie ea cosmeticiană sau nu) nu poate să execute mişcarea la fel ca şi în cazul în care ar pensa o altă persoană.
Înainte şi după pensare se va dezinfecta penseta şi zona unde se va pensa. În cazul în care pielea s-a iritat, se vor aplica comprese cu ceai de muşeţel sau creme, cu acţiune antiinflamatoare şi calmantă.
Dacă sprâncenele sunt rare şi subţiri, se poate recurge la creionarea lor cu ajutorul creionului dermatograf, cu care se vor trasa mai multe linii oblice şi scurte. În general, sunt recomandate creioanele gri şi maro, iar cele negre sunt indicate numai persoanelor brunete. Vopsirea sprâncenelor este indicat să se facă, în cabinetul cosmetic, de către o cosmeticiană. Atenţie: pentru vopsirea sprâncenelor, se va folosi o vopsea specială. Nu este voie să se folosească vopsea de păr, deoarece aceasta duce la rărirea şi distrugerea sprâncenelor. Despre tatuarea sprâncenelor, puteţi afla mai multe în articolul Tatuajul cosmetic.
Pensarea sprâncenelor se personalizează pentru fiecare clientă (sau client) în parte, în funcţie de: forma şi fizionomia feţei şi de sprâncenele pe care le are persoana respectivă.
Pensarea sprâncenelor ţine foarte mult de talentul şi imaginaţia cosmeticianei!
Buna ziua . Am citit articolul si am cateva intrebari . 1) la barbari se folosesc , se pot folosi sabloane sau doar priceperea celui/celei ce te penseaza ?
2) un salon in bucursti unde exista si clientela “masculina” pentru pensat unde gasesc ?
Buna ziua
Pensarea sprancenelor se poate face: cu sau fara sablon, atat la femei cat si la barbati. Depinde de metoda de lucru al cosmeticienei (al persoanei care penseaza).
Din pacate la a doua intrebare nu pot sa va ajut, pentru ca nu sunt din Bucuresti si nu cunosc saloanele din oras. Ar trebui sa cautati pe net, sigur o sa gasiti un salon care are si clientela masculina.