Parafinoterapia – masca de parafină

  • Posted on April 9, 2009 at 12:02 am

Parafina este parte componentă a unor terapii, dar poate fi şi o metodă terapeutică de sine stătătoare. Efectul terapeutic al  parafinei rezultă din acţiunea celor doi factori: termic şi mecanic. Parafina este de origine minerală, aplicată pe piele în contact cu aerul formează un strat izolator şi totodată protector. Ea nu pătrunde în piele. Parafina are acţiune antiinflamatoare şi stimulatoare: ea favorizează activarea circulaţiei sanguine, intensifică metabolismul local, dar şi metabolismul  întregului organism, accelerează eliminarea toxinelor.

Masca de parafină se încadrează în categoria măştilor faciale calde. Se foloseşte pentru tenul uscat, ofilit. Parafina se poate aplica terapeutic pe mâini, picioare, cât şi pe alte zone ale corpului. Masca de parafină este foarte eficientă, folosirea ei produce următoarele efecte: are loc o uşoară înmuiere a stratului cornos, porii se dilată, este stimulată secreţia glandelor sudoripare şi sebacee, este activată circulaţia sanguină, se elimină toxinele din piele, substanţele nutritive aplicate sub mască  sunt absorbite de piele şi distribuite celulelor, are loc hrănirea şi hidratarea pielii. Masca de parafină nu este indicată în următoarele cazuri: arsuri solare, diverse tumori, procese inflamatoare, după epilare, etc.

Parafina este folosită şi la fabricarea multor produse cosmetice: rimel, rujuri de buze, creme, produse de machiaj, etc. Ea se mai foloseşte şi la obţinerea vaselinei artificiale.

Măştile faciale de parafină se folosesc doar de 2 ori pe an, o dată primăvara şi o dată toamna. Parafina se topeşte într-un aparat special, la o temperatură de 50 de grade. Se aplică cu o pensulă  peste o mască de tifon.  Se aplică pe faţă, gât şi decolteu, evitând ochii şi buzele.

Avantajul terapiei cu parafină este efectul ei imediat!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs