Mehndi – tatuarea cu Henna

  • Posted on August 27, 2009 at 7:57 am

V- ați gândit să vă faceți un tatuaj și nu ați avut curajul?  Puteți însă, să vă ,,decorați” corpul folosind tatuajele cu  Henna.

mehndiPasta se obține din frunze de Henna râșnite fin, la care se mai adaugă: suc de lămâie sau de lime, ceai negru, cafea, uleiuri esențiale, etc. După aplicare, pasta de Henna se lasă să acționeze între 3-6 ore (cu cât stă mai mult pasta pe piele cu atât desenul va rezista mai mult timp).  La început desenul este de culoare galben – portocalie, iar pe urmă la contactul cu aerul devine maro – roșcat. Tatuajul cu Henna durează între 4 – 14 zile; pe măsură ce pielea se regenerează, celulele moarte se exfoliază, tatuajul dispare. Nuanța tatuajului diferă în funcție de: tipul de piele pe care îl aveți și de zona unde este aplicată.

Henna naturală are culoarea maro – roșcat. Orice altă culoare, cum ar fi: negru, roșu, roz, verde sau albastru, conțin substanțe chimice care nu sunt autorizate medical și pot leza foarte grav pielea, ficatul.

Tatuarea cu Henna este temporară, nedureroasă – pielea nu se înțeapă. Pielea pe care se aplică pasta de Henna trebuie să fie sănătoasă – fără răni, zgărieturi, iritații. Henna are și proprietăți terapeutice – este folosită pentru tratarea arsurilor solare.

Mehndi provine din hindusă și înseamnă pictarea corpului cu Henna. Este o artă străveche, care își are originile în Egipt și Orientul Mijlociu. De aici, ea s-a extins și în India – unde este folosită cu precădere, de femei, pentru vopsirea mainilor și a picioarelor cu ocazia nunților.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs