Măşti faciale pentru tenul normal

  • Posted on May 23, 2009 at 8:29 am

masti-aciale-2Tenul normal necesită doar îngrijiri cosmetice uşoare pentru a-şi menţine naturaleţea. Acest ten nu are pori dilataţi, riduri, zone grase sau uscate. El reflectă un organism sănătos.

Tenul normal poate prezenta tendinţe de uscăciune şi deshidratare; acesta se poate transforma cu uşurinţă în ten uscat.

Masca care se foloseşte pentru acest tip de ten trebuie să fie uşor hrănitoare, pentru a preveni transformarea tenului normal în ten uscat.

Pentru a pregăti masca, avem nevoie de: un gălbenuş de ou, o lingură de miere de albine, o lingură de ulei de măsline sau migdale, 2-3 picături de zeamă de lămâie. Ingredientele se amestecă într-un bol de ceramică sau sticlă cu o spatulă de lemn, până se omogenizează. Masca se aplică pe faţa curată (demachiată), pe gât şi pe decolteu cu o spatulă de lemn sau cu o pensulă şi se lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute. Se îndepărtează cu o compresă sau vată umezită în ceai sau apă.

Tot pentru tenul normal, puteţi folosi masca cu brânză de vaci. Aveţi nevoie de brânză de vaci degresată, un gălbenuş de ou sau o lingură de miere, o lingură de ulei de măsline sau migdale, 2 picături de zeamă de lămâie.

Masca se foloseşte o dată la două săptămâni. Înainte de aplicarea măştii, se va face un gomaj uşor. Puteţi afla mai multe despre gomaj în articolul Îngrijirea cosmetică.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs