Machiajul ochilor

  • Posted on March 6, 2010 at 3:48 pm

machiaj ochi 4Machiajul ochilor este o procedură simplă, dar sunt persoane care au probleme atunci când trebuie să își fardeze ochi. Cu siguranță nu este ușor să facem combinații de culori și umbre, să trasăm o linie dreaptă cu eyelinerul, însă, cu puțină practică, oricine poate realiza un machiaj reușit.

Machiajul ochilor presupune: fardarea pleoapelor, conturarea ochilor, rimelarea genelor și conturarea sprâncenelor.

Fardarea pleoapelor – mai întâi vom aplica fond de ten, corector sau camuflaj pe pleoape, pentru a acoperi cearcănele, imperfecțiunile, etc, pe urmă vom trece la fardarea propriu-zisă a pleoapelor:

  • în cazul în care vrem să facem machiajul dintr-o singură culoare, dar cu umbre (foto 2), atunci vom începe să întindem fardul de la colțul intern al ochilor către colțul extern de mai multe ori, insistând mai mult în colțul extern al ochilor, până când în aceea parte a ochilor fardul va fi de nuanță mai închisă, iar pe restul pleoapei nuanța va fi mai deschisă. Spre marginea  internă a ochilor și  dedesubt de sprâncene, nuanța fardului poate ajunge chiar până la alb.

machiaj ochi 1

  • dacă vrem să combinăm culorile (foto 1), atunci vom începe fardarea pleoapei din colțul intern al ochilor cu o culoare mai deschisă, iar în partea exterioară a pleoapei vom pune o culoare mai închisă. Vom avea grijă ca la îmbinarea culorilor trecerea să se facă foarte discret. În colțul intern al ochilor și dedesubt de sprâncene, nuanța fardului poate fi alb.

machiaj ochi 2

  • sau putem face un machiaj clasic (foto 3), în care partea inferioară a pleoapei poate să fie de culoare mai închisă, iar partea superioară a pleoapei poate să fie de culoare mai deschisă. Sau invers, partea inferioară a pleoapei să fie de culoare mai deschisă, iar partea superioară a pleoapei de culoare mai închisă.

Pentru conturarea ochilor se poate folosi creion dermatograf sau eyeliner. Vom contura ochii, în funcție de efectul pe care vrem să îl obținem:

  1. dacă vrem să ne rotunjim ochii – atunci vom aplica eyelinerul sau creionul dermatograf foarte subțire începând din colțul interior al ochiului, de la jumătatea ochiului vom îngroșa această linie, iar spre colțul extern vom subția din nou linia.
  2. dacă vrem să dăm ochilor o formă ovală (foto 4) – atunci vom aplica eyelinerul sau creionul dermatograf începând din colțul intern al ochilor și, pe măsură ce ne apropiem de coltul extern, linia se va îngroșa. Eyelinerul se va aplica atât pe partea superioară, cât și pe partea inferioară a pleoapei.
  3. dacă avem ochii mai depărtați și vrem să obținem un efect de ochi mai apropiați – atunci vom trasa un contur mai gros în colțul intern al ochilor și vom subția linia spre colțul extern.
  4. dacă avem ochii mai apropiați și vrem să obținem un efect de ochi mai depărtați – atunci vom trasa un contur mai subțire în colțul intern al ochilor și vom îngroșa linia spre colțul extern.
  5. dacă vrem să obținem efectul de ochi mai mari – atunci vom aplica eyelinerul sau creionul dermatograf doar la  baza genelor și mai mult spre colțul extern. Vom folosi culori deschise, sidefate și vom  evita  culorile închise.

machiaj ochi 3

Rimelarea genelor – l-am descris în articolul: Cum aplicăm rimelul pe gene ?

Conturarea sprâncenelor – dacă sprâncenele sunt rare şi subţiri, se poate recurge la creionarea lor cu ajutorul creionului dermatograf, cu care se vor trasa mai multe linii oblice şi scurte. În general, sunt recomandate creioanele gri şi maro, iar cele negre sunt indicate numai persoanelor brunete.

Machiajul ochilor scoate în evidență frumusețea ochilor și intensifică farmecul lor!

Sursa foto: flickr

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs