Măști faciale pentru tenul gras asfixic

  • Posted on June 1, 2009 at 10:21 pm

Tenul gras asfixic prezintă următoarele caracteristici: este plin de comedoane (puncte negre) care astupă porii și nu lasă pielea să respire, pielea este îngroșată, neregulată și aspră.

Glandele sebacee produc prea mult sebum, acesta se usucă și formează comedonul care la rândul lui usucă pielea. De aceea persoanele care au tenul gras asfixic au senzația că pielea lor este uscată. Comedonul este format din: sebum, celule moarte, impurități; acesta împiedică respirația pielii și astfel se produce asfixia cutanată.

masca-fata-11Pentru a pregăti masca avem nevoie de: 2-3 linguri de argilă sau caolin, o linguriță de miere de albine, 4-5 picături de zeamă de lămâie, 2 linguri de ceai de mușețel sau albăstrele. Ingredientele se amestecă într-un bol de ceramică sau sticlă, cu o spatulă de lemn până se omogenizează. Masca se aplică pe fața curată cu spatula de lemn sau o pensulă și se lasă să acționeze 20-25 de minute. Se îndepărtează cu o compresă sau vată umezită în ceai sau apă.

Pentru mască se mai  pot folosi 2-3 roșii coapte, care  se taie  rondele și se aplică pe față.  Sau se pot  folosi 5-6 prune ( ele se curăță de coajă după ce se opăresc și se scot sâmburii), se strivesc și se amestecă cu ulei de migdale sau măsline și cu o lingură de lămâie. Se amestecă compoziția până se omogenizează și se aplică pe față.

Maștile  se folosesc o dată la două săptămâni. Înainte de aplicarea măștii se face un ușor gomaj.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs