Întreținerea pensulelor pentru machiaj

  • Posted on June 23, 2009 at 8:04 pm

Fiecare dintre noi are acasă cel puțin o pensulă pe care o folosește la aplicarea fardului sau a pudrei, iar aceasta presupune o întreținere.

pensule-machiajTrusa voastră de machiaj ar trebui să conțină cel puțin 5 pensule: pentru fard de pleoape, pentru fard de obraz, pentru pudră (pămătuf și evantai), pentru buze. Ideal ar fi  să aveți pensule pentru farduri deschise la culoare și, separat, pentru farduri închise la culoare. Chiar dacă sunt mai scumpe, pensulele din păr natural sunt mai bune- uniformizează bine fardul, ele nu zgârie și irită fața ca pensulele din nailon sau din alte fibre sintetice. Textura firelor trebuie să fie medie- nici rigidă, dar nici moale.

Pensulele de machiaj se curăță zilnic cu o soluție specială. Apoi, o dată pe săptămână, pensulele se spală în apă cu săpun; astfel ele se mențin curate și pufoase. Dacă vă împrumutați pensulele și altor persoane, atunci ele se spală înainte de a le folosi din nou. După spălare, pensulele se pun la uscat pe o suprafață plană.  Bureții cosmetici se spală după fiecare folosire și se usucă bine. Dacă firele pensulelor sunt rigide și țepoase, sau dacă forma lor s-a modificat, atunci ele trebuie aruncate și cumpărate altele noi.

Artiștii din arta machiajului au o colecție impresionantă de pensule. Încercați și voi să vă faceți propria trusă de pensule care să conțină pensule de toate formele și dimensiunile.

Aşadar, pentru reușita unui machiaj trebuie să folosiți pentru fiecare zonă a feței, un al tip de pensulă!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs