Îngrijirea tenului în funcție de vârstă

  • Posted on April 8, 2010 at 1:43 pm

arc maszaj mezÎn zilele noastre nu ne mai putem permite să ne neglijăm tenul. Dacă bunicile noastre nu se îngrijeau deloc, iar mamele noastre au avut de ales între 2-3 game de produse cosmetice, acum există o multitudine de produse cosmetice și specialiști în domeniu, de la care puteți să  învățați să vă îngrijiți tenul, să învățați arta machiajului, să învățați să fiți frumoase.

Indiferent de vârstă, tenul necesită îngrijire. Astfel:

  • între 16 – 20 de ani. Este perioada când trebuie să începeți să apelați la o cosmeticiană pentru proceduri simple de întreținere. Dacă aveți tenul acneic, atunci tratamentele faciale se fac lunar pentru o curățare temeinică a feței. Aceasta este perioada în care trebuie să începeți să folosiți o cremă de zi; crema trebuie să fie ușoară, hidratantă, bogată în vitamine. Tot în această perioadă, se va începe demachierea feței în fiecare seară. Pentru a proteja tenul trebuie să folosiți cremă cu factor de protecție (minim 15). La acestă vârstă trebuie să evitați botox-ul, peeling-ul chimic, microdermoabraziunea, tot ceea ce lezează tenul (excepție fac tenurile cu probleme).
  • între 20 – 30 de ani. Accentul se va pune pe îngrijirile periodice de întreținere a tenului, într-un salon cosmetic. Tratamentele faciale se vor face o dată la 3 luni, iar pentru un ten cu probleme o dată pe lună. În această perioadă, pe lângă crema de zi se va începe folosirea cremei de ochi. Folosirea cremelor cu factor de protecție este obligatorie. Vă sfătuiesc să nu vă schimbați foarte des cosmeticiana, încercați să găsiți o persoană care lucrează bine și de încredere!
  • între 30 – 40 de ani. În această perioadă încep să apară ridurile, de aceea cremele pe care le folosiți vor conține antioxidanți (de exemplu: coenzima Q10). Nu aveți voie să uitați de crema cu factor de protecție. Tratamentele faciale vor avea acțiune anti-aging. Dacă este necesar, atunci puteți face peeling chimic, microdermoabraziune  sau botox.
  • între 40 – 50 de ani. Accentul va fi pus pe protecția solară; vor fi folosite creme cu factor de protecție maximă (50). Este perioada când puteți începe să folosiți cremă de noapte. Cremele folosite vor conține: vitamine (de exemplu: retinoizi), antioxidanți. Tratamentele faciale cu acțiune anti-aging se vor face o dată la 2 – 3 luni.
  • după 50 de ani. Este perioada când organismul trece prin anumite transformări, tenul este afectat și el: pielea devine uscată, cenușie, cu pete şi riduri. Tratamentele faciale se vor face lunar. Nu trebuie să uitați de cremele cu factor de protecție. Este perioada când puteți să recurgeți la operațiuni de reîntinerire.

Este foarte important să rețineți că, odată cu înaintarea în vârstă colagenul se reduce, ciclul de regenerare celulară se încetinește. Datorită factorilor externi și interni, procesul de îmbătrânire este diferit de la persoană la persoană. Sunt persoane cu vârsta de 35 de ani la care tenul arată ca la 25 de ani, în acest caz nu se va recurge la produse cu efect anti-aging. Dar poate fi și invers, la o persoană de 35 de ani tenul să arate ca la 45 de ani, în acest caz este nevoie de operațiuni anti-aging.

Cauzele care duc la îmbătrânirea organismului sunt: factorii externi și factorii interni; pe care i-am descris în articolul: Factorii care grăbesc procesul de îmbătrânire a pielii. Tot în acest articol, găsiți câteva sfaturi pentru a limita efectele negative ale acestori factori.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs