Îngrijirea ochilor

  • Posted on March 2, 2009 at 3:18 pm

Ochii sunt oglinda sufletului. Şi reprezintă cea mai fumoasă trăsătură a feţei. Pe lângă faptul că sunt un important organ de simţ, aceștia reflectă şi starea noastră generală. Îngrijirea ochilor se poate începe de la vârsta de 20-25  ani.

Pielea din jurul ochilor este foarte mobilă, ea este solicitată să acţioneze de zeci de mii de ori pe zi. Sunt necesari 14 muşchi pentru a deschide şi închide pleoapele. Pielea în regiunea oculară este foarte subţire, are aproximativ 0,5 mm; derma este compusă mai mult din elastină şi colagen, însă într-o cantitate  mică.

Este zona cea mai sensibilă şi prima care se ridează, de aceea trebuie să folosim creme speciale pentru ochi. Ele sunt ca şi cremele de faţă, doar că nu conţin substanţe care pot produce alergii sau iritaţii. În plus ele conţin componente care susţin activitatea oculară şi materii care au ca scop atât refacerea, cât şi încetinirea procesului de deteriorare al ţesuturilor, cum ar fi: anti-oxidanţi, emolienţi, vitamine, anti-inflamatori, enzime.

Există pe piaţă: creme, geluri şi uleiuri. Cremele au rolul de a preveni şi repara ridurile (minore) deja existente. Se folosesc atât dimineaţa cât şi seara, ele hrănesc pielea şi sunt de mai multe tipuri: anti-rid, anti-cearcăn, etc. Pentru un efect mai bun crema de ochi trebuie să fie din aceeaşi gamă cu crema de faţă. Gelurile au rolul de a hidrata zona ochilor. Uleiurile previn apariţia ridurilor şi a cearcănelor; se aplică dimineaţa şi seara. Putem  folosi: ulei de migdale, susan, jojoba sau nucă de cocos.

crema-pe-ochi4Atunci când aplicăm aceste produse trebuie să avem grijă. Mişcările le vom face uşor, cu buricele degetelor tapotăm zona ochilor: din colţul intern al ochilor până în colţul extern, de mai multe ori. Putem aplica aceste produse şi pe pleoape.  Vom încerca să nu întindem sau să tragem pielea din jurul ochilor, altfel riscăm să rupem fibrele de elastină care dau elasticitate pielii. Efectuând în acest mod aplicarea cremei, realizăm un masaj de activare limfatică şi sanguină în zona ochilor.

În funcţie de culoarea pielii din jurul ochilor şi a irisului, ne putem da seama de problemele de sănătate pe care le avem. Pungile de culoare maro arată un ficat bolnav, se întâlneşte la persoanele care fac abuz de alcool şi mâncare grasă. Cei care au cercuri de culoare albastru închis sub ochi, trebuie să fie atenţi la rinichi. Cercurile întunecate în jurul ochilor se întâlnesc la persoanele care au probleme cu sistemul nervos. Pungile şi cercurile vineţii de sub ochi, indică disfuncţii ale organelor genitale.

Aşadar, tot ce se întâmplă în interiorul organismului nostru se reflectă în aspectul nostru exterior.

Sorry, the comment form is now closed.