Importanţa demachierii

  • Posted on February 23, 2009 at 10:01 pm

demachierea3

Am observat, din păcate, că foarte multe femei nu ştiu să se demachieze sau nu consideră acest procedeu obligatoriu. Motivul ar fi, că, ele nu se machiează, ca atare nu trebuie să se demachieze. Un alt pretext este că nu au suficient timp pentru acest lucru, deşi pentru curăţirea feţei sunt necesare doar câteva minute.

Demachierea este obligatorie, indiferent dacă folosim machiaj sau nu. Se execută în fiecare seară şi dimineaţă, iar în timpul zilei ori de câte ori se aplică un nou machiaj.

Indiferent la ora la care ne culcăm seara sau de oboseala pe care o resimţim, este necesar să înlăturăm fardul, praful, impurităţile depuse în timpul zilei. Iar dimineaţa să înlăturăm transpiraţia, celulele moarte  şi secreţia pe care o produce pielea noaptea (dat fiind faptul, că, în timpul nopţii pielea se reface). Putem începe procedura de curăţire a feţei, doar după ce ne-am spălat bine pe mâini.

Ca procedeu, foarte important de reţinut, se începe întotdeauna prin demachierea ochilor, apoi a buzelor şi în final a feţei, a gâtului şi a decolteului.

Pentru ochi ar fi bine să folosim un demachiant special (ochii fiind sensibili). Mai întâi îndepărtăm rimelul de pe gene şi apoi cu alte discuri demachiante vom şterge uşor prin mişcări circulare pleoapele. Vom executa acest procedeu până când discurile de bumbac rămân curate.

Buzele se demachiează uşor, prin mişcări circulare. Sensul mişcării este de la exterior către interior, pentru a nu întinde rujul pe toată faţa.

Pentru o curăţire mai profundă, demachiantul se întinde uniform pe faţă, gât şi decolteu, prin mişcări uşoare de jos în sus pe obraz: de la bărbie la lobul urechilor, de la nas la urechi şi de la mijlocul frunţii la tâmple. Se efectuează un uşor masaj pentru a permite încorporarea murdăriei în demachiant, după care se îndepărtează. Acest preparat nu trebuie să pătrundă în piele, ci numai să dizolve şi să antreneze resturile de fard, praful, impurităţile, etc. Ca şi, la ochi şi buze, vom şterge faţa pâna când discurile de bumbac rămân perfect curate.

După ce ne-am demachiat trebuie să folosim obligatoriu o loţiune tonică. Tonicul are rolul de a îndepărta rezidurile rămase după demachiere şi de a pregăti tenul pentru aplicarea cremelor, maştilor, serurilor, etc. Se înmoaie o dischetă de bumbac cu loţiune şi se şterge toată faţa, evitând zona ochilor.

Demachiantele sunt de mai multe feluri şi putem folosi ceea ce se potriveşte cel mai bine tenului nostru: lapte demachiant, gel spumant, loţiuni, creme, apă de faţă, etc.

Este bine de ştiut că pentru a avea un ten sănătos mai întâi de toate trebuie să avem un ten curat. Demachierea este un procedeu esenţial pentru păstrarea tenului într-o perfectă stare de sănătate.

Sorry, the comment form is now closed.