Gomaj cu produse preparate acasă

  • Posted on March 23, 2010 at 9:49 am

gomaj facialGomajul este un procedeu de curăţare superficială a pielii, de surplusul de sebum şi de celulele descuamate. Înlesneşte respiraţia pielii şi absorbţia produselor ulterior aplicate.

Pielea sănătoasă elimină zilnic milioane de celule moarte, al căror loc este luat de acelaşi număr de celule vii. Un anumit număr de celule se separă, dar un număr mare rămâne la suprafaţa epidermei (pielii) creând un strat impermeabil numit strat cheratin cornos. Aceste celule nu lasă pielea să transpire şi să respire şi sunt un obstacol pentru intrarea materiilor biologice în piele; de aceea, trebuie îndepărtat cu regularitate.

Gomajul se poate face cu produse cosmetice gata preparate sau cu produse preparate acasă:

  1. Pentru gomajul preparat acasă, putem folosi: mălai, tărâţe sau zaţ de cafea. Ne umezim palmele cu un pic de ulei de măsline (extra virgin), apoi introducem mâinile în mălai şi cu mişcări uşoare ne masăm încet faţa pe cele trei trasee ale demachierii (se evită zona ochilor). Trebuie să avem grijă să nu ne rănim faţa, mişcările le facem aproximativ 1 minut. La sfârşit spălăm gomajul cu apă sau ceai şi cu un prosop curat sau şerveţel ne tamponăm uşor faţa. După gomaj trebuie să aplicăm pe față o mască facială;
  2. Pentru gomaj putem folosi și produse cosmetice gata preparate, pe care le găsim în comerț. Acestea  conţin granule foarte fine obţinute din produse naturale (sâmburi sfărâmaţi de piersică, struguri, mango, papaya, etc). Multe produse conţin atât granule cât şi acizi de fructe. Acestea se aplică pe faţă (se evită zona ochilor) ca o mască, apoi se masează uşor faţa cu buricele degetelor pe cele trei trasee ale demachierii; se îndepărtează cu ceai sau apă călduţă. După gomaj se aplică pe față o mască facială.

Produsele de gomaj se aplică pe faţa curată (demachiată). După gomaj tenul devine fin, curat, mai luminos, numai bun pentru aplicarea unei măşti, ser sau creme.

Pentru tenurile grase se foloseşte o dată la 7-10 zile şi nu mai des de o dată pe săptămână. Pentru tenurile dezhidratate şi uscate de două ori pe lună. O folosire mai frecventă poate duce la iritaţii şi la sensibilizarea tenului.

Sorry, the comment form is now closed.