glosar

ACID  HIALURONIC

acidul hialuronic se află în epidermă. Are rolul de a menţine supleţea, elasticitatea şi tonicitatea pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, nivelul acestuia din epidermă scade.  Acest acid este un puternic umectant (poate reţine foarte multă apă).

ACIZI  AHA  ( hidroxiacizi alfa)

aceştia sunt acizi organici. Şi sunt de mai multe feluri: glicolic, lactic, malic, tartaric, citric şi de fructe. Acizii AHA stimulează producţia de colagen, întăresc fermitatea pielii, reduc ridurile, îndepărtează celulele moarte de la suprafaţa pielii,  îndepărtează petele de pigmentare de pe piele. Au proprietatea de a absorbii umiditatea din aer.

ACIZI  BHA  (hidroxiacizi beta)

este cunoscut ca acidul salicilic. Are proprietăţi antiinflamatoare şi de aceea este mai puţin iritant, decât AHA.  Are rol de exfoliere.  Poate penetra mai bine pielea, ajungând până la nivelul porilor.

ACIZI  GRAŞI

sunt compuşi organici, derivaţi din plante sau animale. Sunt de mai multe feluri: esenţiali, omega3, etc.  Se găsesc în uleiul de palmier, nucă de cocos, soia şi în surse animale.  Sunt cunoscuţi pentru proprietăţile lor de catifelare a pielii.

ALGELE   MARINE

sunt verzi şi brune. Conţin proteine, vitamina A, vitaminaC, iod, fier, sodiu, magneziu, cupru,  zinc. Pot fi folosite în creme, măşti, loţiuni, produse anticelulitice. Au proprietăţi emoliente,  nutritive,  revitalizante.

AMINOACIZII

sunt compuşi organici care intră în alcătuirea proteinelor.  Au proprietăţi revitalizante.

ANTIOXIDANŢI

protejează pielea de efectele nocive din mediul înconjurător. Antioxidanţii se găsesc aminoacizi, vitamine (A, E, C), coenzime.

ARGILA

este de mai multe feluri: albă, galbenă, verde, roşie şi gri.  Conţine calciu, magneziu, fier,  potasiu,  siliciu, etc. Are proprietăţi cicatrizante şi antitoxice.  Este folosită extern dar şi pentru uz intern.