Frumoasă și în timpul sarcinii (I)

  • Posted on May 18, 2010 at 7:58 pm

Potrivit unui studiu efectuat de cercetătorii americani, pielea unei femei absoarbe  aproximativ 1,5 – 2 kilograme de substanțe toxice din produse cosmetice (machiaje, creme, vopsea de păr, etc).

Așa cum am scris și în articolul Folosirea cosmeticelor în timpul sarcinii, o femeie însărcinată trebuie  să fie atentă la produsele cosmetice pe care le folosește, pentru că ingredientele din cosmetice pătrund prin piele în circulația sanguină, de unde ajung la bebeluș. Primul pas ar fi înlocuirea cosmeticelor obișnuite cu cosmetice bio, deoarece produsele cosmeticele obișnuite conțin pe lângă parabeni și alte ingrediente toxice, cum ar fi: plumb, aluminiu,  sulfat de sodiu, copolimeri, parfumuri și vopsele sintetice, etc, care sunt toxice organismului.

Chiar dacă aveți burtică și ați puse “câteva” kilograme în plus, îngrijiți-vă tenul și corpul, puneți-vă în evidență frumusețea folosind produse cosmetice bio. Machiajul scoate în evidenţă trăsăturile noastre, adică tot ce avem mai frumos sau estompează anumite imperfecţiuni; iar pentru femeile însărcinate, machiajul este o armă pentru a le ridica moralul,  pentru a se simți frumoase, având în vedere că multe femei însărcinate simt că au pierdut controlul asupra corpului lor.

În timpul sarcinii, este important să consultați medicul înainte de a folosi orice produs cosmetic.

Sursa foto: flickr

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs