Epilarea cu laser nu este definitivă!

  • Posted on March 4, 2010 at 4:05 pm

epilare cu laserCuvântul laser provine din limba engleză, și este acronimul termenului LASER, format în limba engleză de la denumirea light amplification by stimulated emission of radiation (amplificare a luminii prin stimularea emisiunii radiaţiei).

Laserul este folosit cu succes în domeniul medicinii, dar și în domeniul esteticii, de la: intervenții chirurgicale, îndepărtarea tatuajelor, eliminarea cicatricilor, vergeturilor, etc, până la: proceduri estetice de întinerire, epilare definitivă.

Laserul este un dispozitiv optic care generează un fascicul coerent de lumină, în general cu un spectru foarte îngust de lungimi de undă, având capacitatea de focalizare pe o arie foarte mică și poate fi de intensitate foarte mare.

Epilarea cu laser se realizează în felul următor: laserul emite o rază de lumină care se transformă în căldură. Aceasta este absorbită de melanina din foliculii piloși și astfel se împiedică creșterea firului de păr.  Prin această metodă de epilare se reduce doar pilozitatea de pe corp. Chiar dacă la un moment dat, în urma ședințelor de epilare cu laser, părul de pe corp se elimină, acesta va reveni în câteva săptămâni sau câteva luni. Acest lucru este posibil, pentru că  în codul nostru genetic este programat numărul de foliculi piloși, dar și durata de viață a acestora. De aceea, în urma epilării cu laser, foliculul de păr va forma noi fire de păr.

Firul de păr se naşte la nivelul dermei, în “foliculul pilos”. Rădăcina (bulbul)  firului de păr se găsește la baza folicului pilos și este singura zonă inervată a structurii firului de păr. Foliculul pilos contribuie la regenerarea firului de păr.

Dacă v-ați hotărât să folosiți metoda de epilare cu laser, atunci vă sfătuiesc:

  1. să vă informați în prealabil, privind consecințele, riscurile și efectele secundare;
  2. să vă consultați înainte cu medicul care realizează procedura;
  3. medicul trebuie să fie specializat și cu experiență;
  4. cabinetul trebuie să fie autorizat și dotat cu aparatură adecvată;
  5. dacă sunteți însărcinate, dacă suferiți de vreo boală sau dacă urmați vreun tratament, atunci nu puteți efectua epilarea cu laser.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs