Epilarea cu ceară

  • Posted on April 15, 2010 at 10:27 am

Ceara a început să fie folosită încă din anul 1740, iar primele dispozitive pentru topirea cerii au fost create abia în 1920.

epilarea cu ceara la conservaEpilarea cu ceară este cea mai eficientă modalitate de îndepărtare a părului nedorit de pe corp. Firul de păr, pentru a putea fi smuls cu rădăcină trebuie să aibă cel puțin jumătate de centimetru lungime. Se aplică ceara pe piele, în direcția de creștere a firelor de păr și se trage fâșia de ceară în sens contrar. Firele de păr care se smulg din rădăcină, încep să crească după 3 săptămâni. Cercetările făcute, arată că 60% din fire cresc deodată, iar restul de 40% cresc mai repede sau mai încet, decât restul firelor de păr.

În anul 2007 – 2008 s-a renunțat la ceara tradițională; de atunci, pentru epilat se folosește doar ceară de unică folosință, care este de mai multe feluri:
- flacoane cu ceară de unică folosință;
- ceară la conservă de unică folosință;
- ceară gel de unică folosință.

epilarea cu roleExistă ceară caldă și ceară rece. Ceara caldă, pătrunde în foliculii de păr, iar firul este smuls din rădăcină. Ea se folosește pentru oricare parte a corpului și se recomandă în mod special pentru zonele mai delicate: mustață, axilă și zona inghinală. Ceara rece se folosește mai mult de femeile care se epilează acasă. Ceara rece nu dilată bine  porii, firul de păr se rupe și crește mai repede.

Epilarea în mod constant cu ceară, face ca firul de păr să crească mai rar și mai fin; deoarece, rădăcina fiind smulsă, refacerea ei necesită timp și firele de păr nu vor mai fi aspre și groase.

În timpul epilării este bine să vă relaxați (pe cât posibil). Dacă sunteți încordate, musculatura este încordată, foliculii de păr se închid, iar epilatul va deveni dureros și firele de păr se vor rupe.

2 Comments on Epilarea cu ceară

  1. Ami

    Impotriva firelor de par ce cresc pe sub piele dupa epilare ce pot sa fac? Am incercat cu scrub dar nu ma ajuta prea mult.

  2. cosmeticiana

    Buna Ami
    Dupa ce faci dus incearca sa te freci cu o manusa abraviza. S-au dupa ce faci dus sa te dai cu lama, (dar nu foarte des, o data la doua luni). Eu nu sunt de acord cu epilarea cu lama, dar in acest caz ajuta.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs