De la ce vârstă putem folosi cremă antirid?

 • Posted on February 16, 2010 at 9:43 pm

riduri si cuteCremele antirid au rolul de a întârzia apariția ridurilor, de a le atenua pe cele existente și de a ameliora aspectul de îmbătrânire al pielii. Este foarte importantă aplicarea cremei, printr-un ușor masaj, care ajută la absorbția acesteia.

Folosirea sau nu a unei creme antirid, depinde în primul rând de tipul de  ten. Până la vârsta de 30-35 de ani, nu se recomandă folosirea cremelor antirid, decât în cazuri excepționale. Dacă folosim cremă antirid, deși tenul nu necesită acest lucru, pielea poate suferi.

În mod normal, până  la 30 – 35  de ani ridurile nu apar, decât în cazul în care nu avem grijă de tenul nostru, adică: dacă stăm foarte mult la soare fără să folosim cremă cu factor de protecție, dacă folosim creme neadecvate tipului nostru de ten, dacă nu ne protejăm tenul de vânt și frig, dacă în încăperea în care lucrăm sau locuim aerul este prea uscat, etc. Însă, ridurile de expresie apar începând de la vârsta de 20 de ani, în anumite zone ale feței: ochi, frunte, buze. Pentru acest lucru, se recomandă folosirea cremelor nutritive în zonele respective.

Nu există o regulă privind vârsta la care ridurile apar. Există femei de 40 – 50 de ani pe fața cărora ridurile nu și-au făcut apariția, dar sunt și fete de 18 – 20 de ani pe fața cărora deja există riduri.

Cu cât acordăm mai multă atenție tenului, cu cât ne îngrijim mai bine pielea, cu atât vom  întârzia apariția ridurilor.

2 Comments on De la ce vârstă putem folosi cremă antirid?

 1. Lala

  Va contraziceti,oameni buni, o data spuneti ca n-au cum sa apara pana in 30 de ani, pe urma altceva

 2. cosmeticiana

  Daca ai fi citit cu atentie articolul, in care am specificat clar cand apar ridurile, ai fi inteles mai bine.
  ,, Nu există o regulă privind vârsta la care ridurile apar. Există femei de 40 – 50 de ani pe fața cărora ridurile nu și-au făcut apariția, dar sunt și fete de 18 – 20 de ani pe fața cărora deja există riduri
  ,,În mod normal, până la 30 – 35 de ani ridurile nu apar, decât în cazul în care nu avem grijă de tenul nostru”
  ,,Folosirea sau nu a unei creme antirid, depinde în primul rând de tipul de ten. Până la vârsta de 30-35 de ani, nu se recomandă folosirea cremelor antirid, decât în cazuri excepționale”
  ,,Ridurile de expresie apar începând de la vârsta de 20 de ani, în anumite zone ale feței: ochi, frunte, buze”

  Poate acuma ai inteles mai bine. Si, te rog data viitoare sa specifici exact unde ma contrazic.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs