De ce trebuie să consumăm apă?

  • Posted on September 1, 2009 at 9:57 pm

72% din organismul nostru este apă. Ea este prezentă în fiecare din celulele noastre.

apaConsumul de apă menține pielea curată, fină și fără riduri; hidratează pielea, mucoasele, țesutul conjunctiv și cartilajele; elimină toxinele din organism; ajută la digestie; reglează temperatura corpului prin transpirație; previne crampele musculare; ajută la transportul  elementelor nutritive și hormonale spre celule; etc.

Odată ce îmbătrânim, celulele pierd din cantitatea de apă. Alcoolul, dulciurile, zahărul, cofeina, grăsimile deshidratează țesuturile celulare. Apa nu se consumă în timpul mesei, deoarece se distrug enzimele din intestin care ajută la digestie.

Chiar dacă nu avem senzația de sete, organismul nostru are nevoie de apă. Ideea că reținem apă și de aceea nu trebuie să consumăm, este greșită.  Organismul reține apă doar dacă consumați foarte mult sare, dacă folosiți anticoncepționale, dacă suferiți de:  boli de ficat, boli de rinichi sau boli  ale glandelor endocrine. În acest caz trebuie să vă adresați medicului.

Apa este indispensabilă pentru organism, ocupând locul doi, după oxigen. De aceea pentru o bună funcționare a organismului trebuie să consumăm 2-3 litri/zi.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs