De când se bărbieresc bărbații?

  • Posted on August 16, 2009 at 5:43 pm

Din cele mai vechi timpuri, aș putea spune. Interesant este faptul, dacă vă uitați la cele mai vechi filme, că majoritatea bărbaților erau bărbieriți.
Cercetările ne duc la omul preistoric, care la rându-i folosea două scoici de mare, pe fond de pensetă, cu care își scotea firele de păr de pe faţă şi corp.
brici2Încă din anii 30000 î. Hr., bărbații își confecționau lame din cremene, pe care le foloseau la bărbierit. Femeile au început să își îndepărteze părul de pe corp abia de prin anii 3000 î. Hr. Ele foloseau ‚,creme’’ care conțineau tot felul de ingrediente ciudate, cum ar fi: var ars, arsenic, amidon. Tot în anul 3000 î. Hr., au apărut primele lame de ras din bronz și cupru.
În Grecia Antică, în rândul bărbaților, era la modă părul scurt și fața rasă. Romanii foloseau pentru bărbierit lama din fier.
În zilele noastre, bărbații pot alege dintr-o gamă variată: de la brici, lame de ras, aparate de ras de unică folosință, până la aparate  de ras electrice.
Astfel:
- înainte de a vă bărbieri, înmuiați un prosop în apă caldă și tamponați-vă fața cu el, astfel porii se vor deschide şi vă veţi bărbieri mai uşor. Dacă aveți fața uscată, atunci cu o oră înainte de a vă bărbieri, aplicați pe față o cremă hrănitoare.
- de fiecare dată, dezinfectați lamele și aparatele de ras (cu alcool). Pentru bărbierit, folosiţi lamele și aparatele de ras proprii.
- după ce v-ați ras, clătiți-vă fața cu apă rece (aceasta închide porii), dezinfectați fața cu o loțiune după ras (after shave), şi, în cele din urmă, aplicați crema de zi.

apa-de-ras-pamatuf3

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs