Cosmetica Ayurvedică

  • Posted on March 21, 2011 at 11:00 am

Ayurveda este medicina tradițională indiană. În traducere literară, Ayurveda înseamnă Știința vieții.

Conform învățăturilor Ayurvedice, de cei trei Dosha (Kapha, Pitta și Vata) depinde starea noastră de sănătate. În fiecare dintre noi se găsesc cei trei factori fundamentali de sănătate sau de boală, însă proporția nu este egală, și chiar, pe parcursul existenței noatre ea se poate modifica. Acest raport determină personalitatea noastră, și totodată spre ce boli și probleme suntem predispuși.

Din punct de vedere cosmetic, fiecare Dosha poate defini un tip de piele. Dacă există un echilibru în organism, atunci tenul nostru va radia de sănătate. Însă, în cazul în care acest echilibru dispare, atunci apar problemele de sănătate, implicit și problemele de ten.

Medicina Ayurvedică ia în considerare toate aspectele legate de trup, minte și suflet. Totodată, ea consideră că frumusețea este o parte integrantă a personalității noastre. Stările noastre interioare, precum tristețea, mânia, încordarea sau chiar fericirea, sunt reflectate de aspectul nostru exterior în așa fel, încât cu nici un fel de machiaj sau cremă nu le putem estompa.

Însă, în cosmetică, Ayurveda oferă avantajul de a putea adapta tratamentul cosmetic (facial) la tipul constituțional al fiecărei persoane în parte.