Cum ne machiem de revelion?

  • Posted on December 29, 2010 at 9:25 pm

Vă propun 3 tipuri de machiaj pe care le puteți face pentru noaptea de revelion.

1. Machiaj natural

a) mai întâi aplicați pe fața hidratată (dacă fața este uscată, aplicați pe față o cremă hidratantă) și curată fondul de ten;

b) întotdeauna, fardul de pleoape se alege în ton cu vestimentația sau cu evenimentul: auriu, argintiu, verde, etc. Sub sprâncene se aplică un fard iluminator, pentru a accentua ochii. Folosiți un eyeliner maro sau negru și aplicați-l dincolo de colțurile exterioare ale ochilor. Aplicați atât pe genele de sus, cât și pe cele de jos un strat de mascara;

c) blush-ul trebuie să fie într-o nunață de roz sau piersică. Buzele le puteți evidenția cu un ruj roșu, sau dimpotrivă puteți folosi un gloss de buze transparent.

2. Machiaj elegant

a) aplicați pe fața curată un fond de ten mat, care să acopere toate imperfecțiunile. Apoi aplicați un strat de pudră pe frunte, nas și  bărbie;

b) pentru machiajul ochilor folosiți culori neutre: violet, argintiu sau reci: gri, cenușiu. Pentru a accentua privirea folosiți un tuș auriu, iar la final aplicați 2 straturi de mascara pe gene;

c) puteți alege un ruj în nunțe calde: roz, portocaliu sau chiar un ruj vișiniu. Blush-ul poate să fie roșiatic intens sau roz, portocaliu, piersică.

3. Machiaj seducător

a) aplicați pe fața curată un fond de ten cu sidef, dacă însă fondul de ten este mat atunci pudra trebuie să fie strălucitoare. Pentru a acoperi imperfecțiunile puteți folosi un corector sau un fond de ten camuflaj;

b) fardul poate să fie metalic sau o combinație de culori între alb, roz și mov. Se începe dinspre colțul intern al ochilor cu nuanța cea mai deschisă și se continuă cu nuanța cea mai închisă în colțul extern al ochilor. Sub sprâncene aplicați un fard de nuanța fildeșului. Aplicați tuș pe pleoapa superioară și creion dermatograf pe cea inferioară. La sfârșit aplicați 2 straturi de mascara pe gene;

c) pentru buze folosiți un ruj roșu intens sau unul sidefat. Blus-ul poate să fie cu efect bronzant sau un roșu intens.

Curățenie în trusa de make-up!

  • Posted on December 26, 2010 at 11:16 am

Acuma, cu ocazia sărbătorilor, când cu siguranță veți primi cadou produse cosmetice sau vă veți cumpăra chiar voi, ar trebui să faceți ordine în trusa de make-up și să aruncați produsele vechi și expirate.

Pe eticheta produselor cosmetice termenul de valabilitate este de la 1-3 ani, însă din momentul desfacerii produselor trebuie  folosite în termen de  3 – 12 luni.

Fondul de ten și pudra, se pot păstra pâna la 1 an, după aceea ar fi bine să renunțați la ele, deoarece pot cauza alergii, erupții pe piele, uscarea pielii.

Fardul de pleoape și cel de obraz, le putem folosi maxim 1 an. În timp, ele încep să se usuce și pierd din eficacitate și strălucire. Dacă le folosim prea mult timp, ele ne pot cauza infecții, coșuri pe față.

Rujul și  luciul de buze  se pot păstra 3 luni. După această perioadă ele ne pot provoca alergii, herpes, uscarea buzelor.

Rimelul se folosește maxim 3 luni, deoarece el intră în contact cu zona ochilor. Contrar acestora, conform statisticilor rimelul este folosit între 1 – 2 ani. Creionul dermatograf, tușul se pot folosi între 3 – 6 luni.

Crema de față, crema de ochi, cremele de corp se folosesc între 3- 6  luni, după această perioadă ele pot provoca alergii.

Cu greu putem arunca un ruj preferat sau un fard de pleoape cu o culoare minunată, dar trebuie să fim conștienți că folosindu-le un timp foarte îndelungat, ele ne pot face rău.

Dacă ați făcut de la vreun produs cosmetic alergie sau infecție (herpes, conjunctivită, etc), atunci trebuie să aruncați produsul cosmetic contaminat.

Pentru a vă feri de infecții și alergii, încercați să nu vă împrumutați cosmeticele prietenelor. O dată pe săptămână curățați-vă pensulele de machiaj. Întotdeauna după folosire închideți produsele cosmetice. Și, cel mai important lucru: aruncați produsele cosmetice pe care nu le folosiți!

Cum ne îngrijim tenul înainte de sărbători?

  • Posted on December 19, 2010 at 9:02 am

Așa cum obișnuiți înainte de sărbători să vă înnoiți garderoba, să vă faceți manichiura și coafura, tot așa ar trebui să vă îngijiți și tenul.

De sărbători, tenul trebuie să radieze de strălucire, pielea trebuie să fie curată și bine îngrijită. De aceea, dacă nu ați reușit să vă faceți o programare la un salon de înfrumusețare pentru un tratament cosmetic, nu este nimic pierdut, pentru că puteți să vă faceți acasă, un mini tratament facial.

Astfel, în primul rând vom demachia tenul. Mișcările vor fi întotdeauna ascendente și se va porni de la mijlocul bărbiei către ureche, de la vârful nasului către ureche, și de la mijlocul frunții către tâmple. Zona ochilor se va curăța cu un demachiant special pentru ochi. Vom demachia buzele cu mișcări ușoare și circulare. Ca o completare, dacă după demachiant nu am folosit tonic  putem spăla fața cu ceai de mușețel.

Apoi, după ce fața este curată putem face un gomaj. Ca ingrediente vom folosi: mălai, tărâțe, zaț de cafea, etc. Umezim palmele cu ulei de măsline, le introducem în mălai şi frecăm ușor fața pe traseele demachierii, la sfârșit spălăm fața cu ceai și ne stergem fața prin tamponări ușoare cu un prosop curat.

Pe urmă, vom trece la aplicarea măștii. Masca facială poate să fie una cumparat sau una pregatită de noi. În anotimpul rece, masca trebuie sa fie hranitoare, și de aceea ea va conține: un galbenuș de ou sau o lingură de miere de albine sau o lingură de smantană, o lingură de ulei de migdale sau măsline, 2-3 linguri de argilă, 3-4 picături de zeamă de lămâie. Se amestecă ingredientele până ce acestea devin o pastă mai groasă ușor de aplicat pe față. Masca se aplica cu o spatulă de lemn sau cu o pensulă pe fața curată (se evită zona ochilor), pe gât și decolteu. Se lasă să acționeze 20-25 de minute; se îndepărtează cu o compresă sau cu vată umezită în ceai sau apă. La sfârșit vom aplica pe față crema noastră de zi. La realizarea măștii vom folosi numai vase, boluri din lemn, sticlă sau porțelan. Sunt interzise folosirea vaselor din metal sau material plastic.

După acest mini tratament facial, tenul va deveni mai curat, luminos și strălucitor.

Pentru bărbați: 5 pași pentru o piele frumoasă și curată

  • Posted on December 17, 2010 at 3:26 pm

Nu este suficient să folosiți  numai produse de îngrijire a pielii, ci trebuie să știți și cum să vă îngijiți  tenul.

Îngrjirea corectă a tenului, poate fi făcută respectând câțiva pași de bază:

1. Curățirea tenului

Cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru tenul vostru, este să îl curățați (demachiați) zilnic. Curățirea nu presupune spălarea feței cu apă și săpun, deoarece acest lucru usucă pielea. Dacă fața nu este curățată zilnic, atunci din cauza prafului, a impurităților, a sebumului, porii fiind astupații pielea devine îmbâcsită, apar punctele negre și acneea. Pentru curățirea feței puteți folosi un demachiant special pentru bărbați. Demachierea se face zilnic. Seara înlăturați praful, impurităţile depuse în timpul zilei; iar dimineaţa înlăturați transpiraţia, celulele moarte  şi secreţia pe care o produce pielea noaptea (dat fiind faptul, că, în timpul nopţii pielea se reface).

2. Gomajul

Prin demachiere se face doar o curățire la suprafață. Gomajul înlătură celulele moarte. După gomaj pielea devine netedă, firele de păr care cresc sub piele de la ras vor fi mai puține. Mai multe puteți citi în articolul Importanţa folosirii gomajului la bărbaţi.

3. Hrănirea pielii

Hrănirea tenului este foarte importantă, pentru că, cu timpul datorită bărbieritului, dușurilor și a factorilor externi (frig, ger, vânt, umezeală, căldură) pielea își pierde elasticitatea și apar ridurile.  Iarna este indicat să folosiți o cremă hrănitoare (mai grasă), iar vara o cremă hidratantă (mai ușoară).

4. Îngrijirea zonei ochilor

Bărbații uită de obicei, să își îngrijească această parte a feței. Odată ridurile apărute în zona ochilor ele nu mai dispar, ci se vor accentua cu timpul. De aceea, este bine să vă îngrijiți zona ochilor pentru ca ridurile să apară cât mai târziu, altfel veți arăta înainte de vreme ca un bunic. În farmacii sau în magazinele specializate puteți găsi în gama de îngrijire pentru bărbați și creme pentru ochi. Mai multe puteți citi în articolul: Cremă de ochi pentru bărbați?

5. Îngrijirea buzelor

Pielea în această zonă este foarte subțire și cu ușurință poate să se usuce. Soarele, frigul, gerul, vântul sunt factorii care duc la uscarea și crăparea buzelor. Pentru a vă proteja buzele, puteți folosi strugurel, balsam de buze sau cremă specială pentru buze. Mierea este un ingredient care poate vindeca buzele uscate și crăpate; se întinde într-un strat subțire și uniform și se lasă 15 – 20 de minute pe buze, apoi se spală cu multă apă.  Pielea crăpată de pe buze este interzisă să se rupă, deoarece poate duce la infecți, răni, care încetinesc procesul de vindecare. Pentru eliminarea celulelor moarte, folosiți o periuță de dinți (nefolosită) și masați ușor buzele.

Pentru a avea o față curată și sănătoasă, trebuie să vă îngrijiți tenul cu atenție și cu regularitate. Eforturile voastre vor fi răsplătite!

Îngrijirea buzelor

  • Posted on December 4, 2010 at 12:23 pm

În timp, și buzele îmbătrânesc și se ridează, deoarece colagenul se va diminua și elasticitatea pielii din jurul buzelor va scădea.

Pielea care acoperă buzele este foarte diferită de corp, pentru că:

  1. nu are glande sudoripare și nici glande sebacee, deci nu este protejat de un strat de grăsime.
  2. nu conține melanocite și pigmenți, deci nu se poate bronza și se va arde cu ușurință.

Vara, razele soarelui, căldura, aerul condiționat; iarna, gerul, frigul, vântul sunt factorii care duc la uscarea și crăparea buzelor. Buzele și pielea din jurul buzelor se protejează fie cu creme  speciale cu factor de protecție sau cu strugurel cu vitamine sau cu uleiuri, grăsimi, ceară, etc. Mierea este un ingredient care poate vindeca buzele uscate și crăpate; se întinde într-un strat subțire și uniform și se lasă 15 – 20 de minute pe buze, apoi se spală cu multă apă.  Pielea crăpată de pe buze este interzisă să se rupă, deoarece poate duce la infecți, răni, care încetinesc procesul de vindecare. Totodată, este interzisă procedura de a ne umezii  buzele cu limba, deoarece acest lucru în loc să ne facă bine, va duce la uscarea și mai tare a pielii și la apariția rănilor din jurul buzelor. Pentru eliminarea celulelor moarte, folosiți o periuță de dinți (nefolosită) și masați ușor buzele.

Un alt factor care duce la uscarea buzelor, este folosirea unui ruj neadecvat. Adevărul este că, atunci când ne alegem un ruj, puțini dintre noi se uită și la proprietățile de îngrjire ale acestuia, suntem atenți doar la culoare – ca să ni se potrivească cât mai bine.

Unele rujuri pe lângă conservanți, coloranți, parfumuri, stabilizatori de umiditate, mai conțin substanțe care protejează pielea de pe buze. Rujurile mate cu conținut mare de pulberi uscate și cele rezistente la transfer usucă foarte tare pielea de pe buze. Rujurile incolore, lucioase au un conținut ridicat de grăsimi, care protejează pielea de pe buze și nu permite evaporarea umezeli.

Buzele exprimă personalitatea noastră! Buzele pot spune multe lucruri despre noi, fără să fim nevoiți să vorbim; de aceea, acordați o mai mare atenție îngrijirii și machierii buzelor.

Măști faciale de iarnă

  • Posted on November 25, 2010 at 7:25 pm

Cum am spus de foarte multe ori, pielea trebuie îngrijită în permanență.

În anotimpul rece, sunt indicate măștile cu ulei de migdale, jojoba sau cocos, îndeosebi tenurilor uscate, ofilite, ridate pentru hrănirea, hidratarea și revitalizarea lor.

Iarna, putem folosi ca ingrediente în măștile faciale, fructe uscate. Prunele uscate și stafidele au un efect instantaneu de întinerire; fructele de pădure au un efect antirid, deoarece antioxidanții din fructele de pădure protejează celulele pielii împotriva îmbătrânirii.

Pentru tenul normal și uscat, puteți folosi: 2-3 linguri de argilă sau caolin, un gălbenuș de ou sau o lingură de miere de albine, sau brânză de vaci degresată, o lingură de ulei de migdale.

Pentru tenul gras și acneic, puteți folosi: 2-3 linguri de argilă sau caolin, 5-6 picături de zeamă de lămâie, o lingură de ulei de migdale.

Ingredientele se amestecă într-un bol de ceramică sau sticlă cu o spatulă de lemn, până se omogenizează. Masca se aplică pe faţa curată (demachiată), pe gât şi pe decolteu cu o spatulă de lemn sau cu o pensulă şi se lasă să acţioneze timp de 15-20 de minute. Se îndepărtează cu o compresă sau vată umezită în ceai sau apă. Înainte de aplicarea măştii, puteți face un gomaj uşor, pentru a permite o mai bună penetrare a ingredientelor în piele. Puteţi afla mai multe despre gomaj în articolul Îngrijirea cosmetică.

Iarna, datorită factorilor externi: frig, ger, umezeală, vânt, pielea trebuie hrănită cu vitamine (A, C, E), minerale, etc.

Consumul de colagen – o nouă metodă de înfrumusețare

  • Posted on November 15, 2010 at 10:12 am

Ultima descoperire “în căutarea tinereții veșnice”, a fost făcută în China, și anume aceea de a consuma colagen pentru a avea un ten catifelat ca de bebeluș.

Se știe că,  colagenul este responsabil pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Pe măsură ce îmbătrânim organismul va produce tot mai puțin colagen, iar pielea se va rida și va pierde din elasticitate.

De la tratamentele cosmetice pe bază de colagen, femeile din China au trecut la consumul acestuia. Licoarea frumuseții nu este ieftină, ea costă 150 de dolari. O cură de tratament constă în 30 de zile, dar producătorii susțin că în 10 zile deja apar rezultate.

Iar, dacă v-ați săturat de băuturi și mâncăruri exotice puteți încerca prăjituri cu colagen, băuturi cu colagen, chiar și mâncăruri cu colagen – toate acestea fiind acreditate.

Însă, efectele coleganului asupra organismului este controversat, deoarece nu există destule studii în urma consumului colagenului, care să ateste efectele pozitive și negative ale acestuia. Și, se mai pune întrebarea cât la sută din cantitatea de colagen va fi asimilată de organism.

Cea mai bună și veche metodă este o alimentație sănătoasă și naturală. Pentru că, colagenul ni-l putem lua din alimente care conțin omega3, cum ar fi: pește, nuci, avocado, fructe colorate, etc.

Frumoasă și în timpul sarcinii (II)

  • Posted on November 7, 2010 at 8:51 pm

În timpul sarcinii, corpul trece prin schimbări care sunt firești. Este normal să vă speriați și să vă simțiți bulversate. Însă, sarcina nu trebuie privită ca pe o povară sau ca pe o boală, ci, ca pe o experiență minunată.

Datorită hormonilor, pielea poate deveni catifelată și strălucitoare sau din contră uscată și dură sau chiar plină de coșuri. De aceea, pielea trebuie îngrijită. Nu uitați, să vă demachiați în fiecare seară și dimineață, și să folosiți cremă specială de ochi, cremă de zi, iar dacă este necesar să folosi și cremă de noapte. La interval de 2-3 săptămâni, faceți-vă acasă un gomaj natural și aplicați-vă o mască pe față în funcție de necesitățile tenului vostru.

În acest timp, burtica și sânii se măresc și există riscul să faceți vergeturi, de aceea, este foarte important să vă dați zilnic (pe sâni, burtă, șolduri, coapse, chiar și pe  brațe și picioare) cu produse speciale pentru mămici sau puteți folosi ulei de măsline.

Ar fi bine să folosiți sutiene speciale pentru gravide, deoarece în procesul de creștere a sânilor, dacă aceștia nu sunt susținuți se pot rupe ligamentele și puteți să vă treziți după sarcină cu sânii lăsați.

Încercați să fiți vesele, optimiste și începeţi-vă  ziua cu un zâmbet!

Sursa foto: flickr

Ce este foliculita?

  • Posted on October 20, 2010 at 6:05 pm

După epilat, în zonele sensibile, mustață, brațe, inginal, poate să apară foliculita.

Foliculita este o infectare a rădăcinii firului de păr. Ea se manifestă sub forma unor bășici pline cu puroi. Cauzele care duc la apariția foliculitei sunt: epilarea cu ceară, rasul, folosirea unor haine care irită pielea, etc. În tot acest timp, este interzisă folosirea unor substanțe care pot irita sau bloca foliculii piloși: produse de machiaj, ulei de masaj, etc.

De obicei, nu este necesară urmarea unui tratament, pentru că afecțiunea se vindecă de la sine. Însă, puteți folosi un săpun antibacterian și pudră de talc. În cazurile mai grave, este necesar să consultați medicul dermatolog.


Îngrijirea pielii pe timpul iernii

  • Posted on October 8, 2010 at 7:07 pm

Atât vara, cât și iarna, pielea trebuie îngrijită!

Vara, soarele este un factor important care produce uscarea pielii; căldura produce transpirația și  va duce la deshidratarea și uscarea pielii. În timpul iernii, pielea este atacată de frig, vânt, ger, etc. Totodată, uscarea pielii mai este  favorizată  iarna și de frecarea ei, de hainele groase.

Este recomandată evitarea folosirii în exces a gelurilor de duș abrazive sau a gomajelor corporale. Baia deschide porii, ceea ce duce la reducerea stratului hidrolipic; de aceea, un duș face mai bine pielii decât o baie.

Lipidele (grăsimile) sunt esențiale pentru menținerea echilibrului pielii. Ele consolidează filmul hidrolipic, care se formează pe suprafața pielii ca o barieră naturală de protecție. Dacă cantitatea de grăsime este mică, atunci pielea își pierde suplețea și devine uscată.

Pe timpul iernii, este bine să  îngrijim pielea cu multă cremă hrănitoare, dar și cu consum de lichide, astfel  pielea va deveni moale și suplă.

Pentru o hidratare corespunzătoare a corpului este recomandat să bem, și iarna, cel puțin 1,5 litri de apă/zi.

Sursa foto: Flickr