Cum se aplică o mască facială?

  • Posted on January 28, 2010 at 12:28 pm

masca faciala 3Cu siguranţă fiecare dintre noi a preparat acasă o mască facială.

Aplicarea măştii se face întotdeauna după ce pielea a fost curăţată (de exemplu: după un gomaj), pentru a se obţine efectele dorite.

Masca se aplică în poziţia culcat, deoarece este foarte important ca musculatura feţei să fie relaxată, iar pielea netedă şi întinsă. Însă, în cazul în care noi ne aplicăm masca, vom încerca să ne relaxăm faţa, apoi vom aplica masca stând în faţa oglinzii (pentru a vedea ce facem), după care ne întindem pe pat. În timpul în care avem masca pe faţă, nu avem voie să vorbim, trebuie să stăm liniştite şi relaxate.

Masca se aplică cu ajutorul unei pensule, evitând zona ochilor. De asemenea, vom proteja buzele, nasul şi sprâncenele. În jurul ochilor putem aplica o cremă grasă, care va face bine pentru riduri, iar pe pleoape putem pune discuri de bumbac înmuiate în infuzii de plante. Mişcările de aplicare a măştii vor fi întotdeauna ascendente, se va începe de la bărbie către ureche, de la nas către ureche, de la mijlocul frunţii către tâmple.

Ştergerea măştii se va face prin tamponare şi cu mişcări uşoare pentru a nu întinde pielea. Vom folosi vată sau un burete special, pe care le introducem în ceai sau apă călduţă. După ce am şters masca, vom aplica pe faţă crema noastră de zi sau de noapte.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs