Cum să arătăm bine fără machiaj?

 • Posted on February 16, 2011 at 5:20 pm

Dacă sunteți dependente de machiaj și nu trece o zi fără să vă machiați, ar fi cazul să faceți o mică pauză și să renuntați la make-up. Pielea, pentru a se reface, trebuie să fie curată, iar dacă vă machiați zilnic, acest lucru nu este posibil.

Puteți să arătați bine și fără machiaj, dacă țineți cont de următoarele:

1. Îngrijiți-vă tenul

Demachierea trebuie făcută de două ori pe zi, atât dimineața, cât și seara. Folosiți un demachiant potrivit tenului vostru, iar ca o completare, puteți folosi o loțiune tonică pentru a curăța urmele de demachiant și murdărie. Iarna, folosiți o cremă de zi hrănitoare (nutritivă), iar vara o cremă hidratantă; dacă este nevoie, puteți folosi și o cremă de noapte. Numai îngrijindu-vă corect tenul, puteți să o feriți de uscăciune, iritare, acnee, etc.

2. Gomaj pentru o piele frumoasă

Gomajul îndepărtează celulele moarte, înlesneşte respiraţia pielii şi absorbţia produselor, ulterior aplicate, crește fluxul sanguin la nivelul pielii. Gomajul se face o dată la două săptămâni. Puteți folosi un produs cumpărat din comerț sau îl  puteți prepara singure acasă.

3. Consumați multă apă

Consumând 2-3 l de apă pe zi, pielea voastră se va hidrata și va arăta mai bine. Dacă, însă, consumați cafea sau alcool, aveți nevoie de mai multă apă, deoarece acestea au efect deshidratant.

4. Folosiți creme cu protecție solară

Alegeți întotdeauna creme care protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB. Atât vara, cât și iarna, este bine să folosiți creme cu factor de protecție. Iarna, soarele este foarte puternic datorită prezenței zăpezii; iar frigul, gerul și vântul, de asemenea, dăunează pielii. De aceea, trebuie să ne  protejăm pielea  cu ajutorul cremelor nutritive cu protecţie solară.

5. Hidratați-vă buzele

Cu ajutorul unui ruj hidratant sau balsam de buze, vă puteți menține buzele sănătoase. Mai multe puteți afla în articolul Îngrijirea buzelor.

6. Evitați stresul

Stresul provoacă daune asupra organismului nostru. Este afectată atât starea noastră interioară, cât şi cea exterioară. Dacă ne simţim bine, suntem fericiţi, fără griji, atunci trăsăturile feţei vor fi ascendente, chipul nostru va radia de fericire, fruntea va fi destinsă; însă, dacă suntem stresaţi, îngrijoraţi sau suntem măcinaţi de gânduri, atunci trăsăturile feţei vor fi descendente, ochii vor fi trişti, fruntea încruntată, iar ridurile nu vor întârzia să apară.

7. Odihniți-vă

Organismul are nevoie de 8 ore de somn. Dacă nu dormiți suficient, atunci pielea va deveni palidă, obosită, vor apărea cearcănele și pungile de sub ochi.

2 Comments on Cum să arătăm bine fără machiaj?

 1. lavi

  lucrurile de tipul evitati stresul sau protejarea de soare vara (cind NU sintem in vacanta) sint destul de greu de realizat. in schimb, asa cum scrie in articol, putem face lucruri simple si de efect, cum e banala hidratare realizata prin consumul a 2-3 litri pe zi. si daca tot e vorba de 2-3 litri de lichide ar fi bine de mentionat ca acestea ar trebui sa nu fie de exemplu bauturi carbogazoase. apa (sau si mai bine – ceaiul) sint cele mai bune alegeri. sint curioasa si de alte solutii din aceastea simple.

 2. cosmeticiana

  Buna Lavi,
  Ma bucur ca ai mentionat ca cei 2-3 litri de lichide pe care trebuie sa le consumam nu trebuie sa fie bauturi carbogazoase, ci mai degraba apa sau ceai. Eu am mentionat de mai multe ori acest lucru in articolele mele si am considerat ca cititoarele (cititorii) mele stiu, insa nu m-am gandit la cei noi.
  Referitor la stres …. nu putem sa ne ferim de el, dar putem sa nu ne implicam emotional foarte tare in problemele pe care le avem; putem sa acordam mai multa atentie sanatatii noastre, lucrurilor marunte care ne aduc bucurie: o plimbare in natura, sa citim o carte, etc, adica sa nu ne lasam cuprinsi in rutina zilnica si sa uitam complet de noi. Adica, asa cum am scris intr-un articol precedent, trebuie sa invatam sa ,,gestionam,, stresul, pentru ca ne afecteaza sanatatea.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs