Pudra de argilă se găseşte în farmacii sau la magazinele naturiste; ambalată în pliculeţe sau la vrac. Masca din argilă o putem prepara şi noi acasă. Se poate aplica o dată la zece zile, şi de fiecare dată ingredientele (le-am descris în articolul Efectele terapeutice ale Argilei) pe care le amestecăm cu argila, pot varia. Folosită în exces va duce la asprirea feţei.
La realizarea măştii vom folosi numai vase, boluri din lemn, sticlă sau porţelan. Sunt interzise folosirea vaselor din metal sau material plastic. Ingredientele se amestecă şi se aplică cu o paletă din lemn sau o pensulă. Masca cu argilă se amestecă bine până când devine o pastă ce poate fi uşor aplicată pe faţă.
Înainte de a aplica masca, facem un mini gomaj din mălai, tărâţe sau zaț de cafea. Umezim palmele cu ulei de măsline, le introducem în mălai şi frecăm uşor faţa pe traseele demachierii, ştergem faţa cu ceai; apoi aplicăm masca, o lăsăm să acţioneze 20-25 minute (până când masca s-a uscat şi simţim că ne strânge faţa). După aceea aplicăm o cremă pe faţă.
Utilizând masca din argilă, tenul devine catifelat, luminos, inflamaţiile dispar, ridurile se ameliorează.