Cum ne putem îmbolnăvi de la testerele de produse cosmetice?

  • Posted on April 30, 2010 at 10:37 pm

prod cosmSunt persoane care atunci când vor să își cumpere un produs cosmetic se duc într-un supermarket sau magazin specializat și încearcă produsele respectice cu ajutorul testerelor.

Aceste banale testere pot fi purtătoare de bacterii și viruși. Dacă o persoană purtătoare a unui virus herpetic sau e-coli  “infectează” testerul, atunci persoanele sănătoase riscă să se infecteze și ele la rândul lor. Rujul și luciul de buze pot fi purtătoare de virusul herpetic, cremele, fardurile și pudra pot fi purtătoare de virusul Escherichia coli (E coli), iar conjunctivita poate fi transmisă cu un rimel sau creion dermatograf.

După doi ani de studii, cercetătorii din America au ajuns la concluzia că toate testerele de cosmetice care se găsesc în magazine sunt infectate cu bacterii și viruși. La sfârșit de săptămână numărul germenilor de pe testere creștele, singura explicație este că, atunci se duc femeile la cumpărături.

Dacă totuși vreți să încercați produse cosmetice (ruj, fard, creion dermatograf) aplicați-le pe mână, apoi spălați-vă bine pe mâini. Iar cremele, le puteți încerca pe cele  la tub  în locul celor la cutie, în care trebuie să introduceți degetele.

Infectarea cu acești viruși depinde de la persoană la persoană. Sunt persoane care ani de zile au încercat testere și nu s-au infectat. Dacă sistemul imunitar este ridicat, atunci sunt șanse slabe de infectare, pe când, dacă sistemul imunitar este scăzut există riscul de infectare cu acești viruși. Deci, atenție la testere!

Voi aveți curajul să le încercați?

Sursa foto: flickr

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs