Cum ne îngrijim tenul înainte de sărbători?

  • Posted on December 19, 2010 at 9:02 am

Așa cum obișnuiți înainte de sărbători să vă înnoiți garderoba, să vă faceți manichiura și coafura, tot așa ar trebui să vă îngijiți și tenul.

De sărbători, tenul trebuie să radieze de strălucire, pielea trebuie să fie curată și bine îngrijită. De aceea, dacă nu ați reușit să vă faceți o programare la un salon de înfrumusețare pentru un tratament cosmetic, nu este nimic pierdut, pentru că puteți să vă faceți acasă, un mini tratament facial.

Astfel, în primul rând vom demachia tenul. Mișcările vor fi întotdeauna ascendente și se va porni de la mijlocul bărbiei către ureche, de la vârful nasului către ureche, și de la mijlocul frunții către tâmple. Zona ochilor se va curăța cu un demachiant special pentru ochi. Vom demachia buzele cu mișcări ușoare și circulare. Ca o completare, dacă după demachiant nu am folosit tonic  putem spăla fața cu ceai de mușețel.

Apoi, după ce fața este curată putem face un gomaj. Ca ingrediente vom folosi: mălai, tărâțe, zaț de cafea, etc. Umezim palmele cu ulei de măsline, le introducem în mălai şi frecăm ușor fața pe traseele demachierii, la sfârșit spălăm fața cu ceai și ne stergem fața prin tamponări ușoare cu un prosop curat.

Pe urmă, vom trece la aplicarea măștii. Masca facială poate să fie una cumparat sau una pregatită de noi. În anotimpul rece, masca trebuie sa fie hranitoare, și de aceea ea va conține: un galbenuș de ou sau o lingură de miere de albine sau o lingură de smantană, o lingură de ulei de migdale sau măsline, 2-3 linguri de argilă, 3-4 picături de zeamă de lămâie. Se amestecă ingredientele până ce acestea devin o pastă mai groasă ușor de aplicat pe față. Masca se aplica cu o spatulă de lemn sau cu o pensulă pe fața curată (se evită zona ochilor), pe gât și decolteu. Se lasă să acționeze 20-25 de minute; se îndepărtează cu o compresă sau cu vată umezită în ceai sau apă. La sfârșit vom aplica pe față crema noastră de zi. La realizarea măștii vom folosi numai vase, boluri din lemn, sticlă sau porțelan. Sunt interzise folosirea vaselor din metal sau material plastic.

După acest mini tratament facial, tenul va deveni mai curat, luminos și strălucitor.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs