Cremă de ochi pentru bărbați?

  • Posted on March 2, 2010 at 11:05 am

P1140908Cremă de ochi pentru bărbați? Răspunsul este da.  Și bărbații, trebuie să folosească cremă pentru zona ochilor.

Indiferent dacă suntem femei sau bărbați, fața noastră este supusă factorilor interni și externi, care inevitabil duc la îmbătrânirea noastră.

Zona din jurul ochilor este foarte sensibilă şi prima care se ridează, de aceea trebuie să folosim creme speciale pentru ochi. Cremele pentru zona ochilor, conţin componente care susţin activitatea oculară şi materii, care au ca scop atât refacerea, cât şi încetinirea procesului de deteriorare al ţesuturilor, cum ar fi: anti-oxidanţi, emolienţi, vitamine, anti-inflamatori, enzime, etc; și nu conţin, substanţe care pot produce alergii sau iritaţii. În zona ochilor nu se folosesc creme de zi, creme de noapte, etc.

Pielea din jurul ochilor este foarte mobilă și foarte subțire – are aproximativ 0,5 mm. Derma din această regiune este compusă mai mult din elastină şi colagen, însă într-o cantitate mică – de aceea zona se ridează foarte repede. Pielea din jurul ochilor este solicitată să acţioneze de zeci de mii de ori pe zi. De 14 mușchi sunt necesari pentru a deschide şi închide pleoapele.

Pentru îngrijirea zonei ochilor, există pe piață: creme, geluri şi uleiuri. Cremele au rolul de a preveni şi repara ridurile (minore) deja existente. Se folosesc atât dimineaţa cât şi seara, ele hrănesc pielea şi sunt de mai multe tipuri: anti-rid, anti-cearcăn, etc. Pentru un efect mai bun, crema de ochi trebuie să fie din aceeaşi gamă cu crema de faţă. Gelurile au rolul de a hidrata zona ochilor. Uleiurile previn apariţia ridurilor şi a cearcănelor, se aplică dimineaţa şi seara. Putem folosi: ulei de migdale, susan, jojoba sau nucă de cocos.

Atunci când aplicăm aceste produse trebuie să avem grijă. Mişcările se  vor face uşor, cu buricele degetelor se tapotează zona ochilor: din colţul intern al ochilor până în colţul extern, de mai multe ori. Vom încerca să nu întindem sau să tragem pielea din jurul ochilor, altfel riscăm să rupem fibrele de elastină care dau elasticitate pielii. Efectuând în acest mod aplicarea cremei, realizăm un masaj de activare limfatică şi sanguină în zona ochilor. Putem aplica aceste produse şi pe pleoape, având grijă ca produsul aplicat să nu intre în ochi. Dacă s-a întâmplat acest lucru vom clăti ochii cu foarte multă apă.

Ochii sunt oglinda sufletului. Şi reprezintă cea mai fumoasă trăsătură a feţei. Pe lângă faptul că sunt un important organ de simţ, aceștia reflectă şi starea noastră generală!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs