cosmetica pentru barbati

ferfi-kep5 Am rămas plăcut surprinsă să constat că există bărbaţi care se interesează de îngrijirea feţei. În urma acestui fapt am intodus o nouă rubrică (la Categorii) “Cosmetica pentru Bărbaţi”, cu speranţa că toate sfaturile, recomandările şi informaţiile mele  vor putea fi de folos bărbaților!

Încă din cele mai vechi timpuri, bărbaţii, alături de femei, aveau grijă de aspectul lor. În Egiptul Antic, atât bărbaţii cât şi femeile se spălau în fiecare dimineaţă cu apă minerală din izvoarele naturale. Pentru a-şi exfolia faţa şi corpul foloseau nisip şi uleiuri esenţiale. Îşi aplicau pe faţă măşti din ou şi se îmbăiau frecvent în lapte. Foloseau argila de pe malurile Nilului pentru a-şi prepara masca corporală. Zilnic îşi parfumau corpul şi foloseau farduri.

Din secolul al –XX-lea a revenit această modă în rândul bărbaţilor. Marile firme  au scos pe piaţă produse speciale pentru bărbaţi. În ultimul timp tot mai mulţi bărbaţi frecventează saloanele de înfrumuseţare, centrele SPA, WELLNESS. Primul centru WELLNESS pentru bărbaţi a fost deschis în 1996 la Paris, de către Philippe Dumon.

Grijile bărbaţilor sunt: cearcănele, pielea uscată, faţa palidă, tenul gras şi coşurile, căderea părului, folosirea unor produse adecvate pentru îngrijirea feţei şi a corpului. Chiar dacă nu împărtăşesc aceste lucruri cu femeile, bărbaţii îşi doresc să arate tot timpul bine, chiar să pară mai tineri decât sunt, să aibă faţa curată şi proaspătă tot timpul!

Aşa cum am mai afirmat: Frumuseţea şi îngrijirea reprezintă în fond respectul faţă de tine însuţi şi faţă de cealaltă persoană.

Faţa este cartea noastră de vizită!