Cosmetica clasică sau cosmetica modernă?

  • Posted on May 21, 2009 at 11:30 pm

De la cele mai simple produse din regnul mineral, vegetal şi animal folosite în trecut la fabricarea cosmeticelor, s-a ajuns astăzi la producerea de substanţe chimice, unele chiar dăunătoare organismului nostru.

Cosmetica din zilele noastre a devenit o adevărată industrie, dispune de uzine, fabrici şi laboratoare.

Arsenalul “terapeutic” al cosmeticii moderne este alcătuit din multiple aparate electronice, iar cosmetica clasică foloseşte preparate naturale: fructe, legume, uleiuri, produse apicole, alge marine, argilă, plante medicinale, etc.

Bătălia se dă între aparatura sofisticată apărută în ultimii ani la care se cunosc doar efectele benefice pe termen foarte scurt, iar efectele secundare sau negative nu se cunosc şi cosmeticele care conţin parabeni şi alte ingrediente nocive organismului; şi pe de altă parte produsele bio, ale căror ingrediente conţin produse naturale sau chiar folosirea doar a legumelor, fructelor, produselor apicole şi a plantelor medicinale în starea lor naturală.

Cosmetica din zilele noastre este o îmbinare între cosmetica clasică şi cea modernă. În anii 1980 industria cosmeticelor a cunoscut o dezvoltare enormă. Oamenii credeau ca tot ce este nou, frumos ambalat și la ce se face multă reclamă este benefic organismului. În zilele noastre se încearcă reveniera la tot ce este bio, natural; la ceea ce foloseau strămoșii noștrii.

Rămâne la latitudinea fiecăruia ce produse foloseşte! Indiferent de produsele cosmetice folosite, prima etapă a întreţinerii igienei şi a frumuseţii începe prin curăţarea şi îngrijirea pielii. Un ten curat şi luminos exprimă sănătate, un mod de viaţă echilibrat, calitatea produselor cu care este îngrijit şi totodată reflectă starea noastră de spirit!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs