Consumul de colagen – o nouă metodă de înfrumusețare

  • Posted on November 15, 2010 at 10:12 am

Ultima descoperire “în căutarea tinereții veșnice”, a fost făcută în China, și anume aceea de a consuma colagen pentru a avea un ten catifelat ca de bebeluș.

Se știe că,  colagenul este responsabil pentru elasticitatea și fermitatea pielii. Pe măsură ce îmbătrânim organismul va produce tot mai puțin colagen, iar pielea se va rida și va pierde din elasticitate.

De la tratamentele cosmetice pe bază de colagen, femeile din China au trecut la consumul acestuia. Licoarea frumuseții nu este ieftină, ea costă 150 de dolari. O cură de tratament constă în 30 de zile, dar producătorii susțin că în 10 zile deja apar rezultate.

Iar, dacă v-ați săturat de băuturi și mâncăruri exotice puteți încerca prăjituri cu colagen, băuturi cu colagen, chiar și mâncăruri cu colagen – toate acestea fiind acreditate.

Însă, efectele coleganului asupra organismului este controversat, deoarece nu există destule studii în urma consumului colagenului, care să ateste efectele pozitive și negative ale acestuia. Și, se mai pune întrebarea cât la sută din cantitatea de colagen va fi asimilată de organism.

Cea mai bună și veche metodă este o alimentație sănătoasă și naturală. Pentru că, colagenul ni-l putem lua din alimente care conțin omega3, cum ar fi: pește, nuci, avocado, fructe colorate, etc.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs