Ce trebuie să ştim despre fondul de ten

  • Posted on March 30, 2009 at 9:57 am

Fondul de ten se alege în funcţie de vârstă, culoarea pielii, tipul de ten. Rolul lui este de a acoperi imperfecţiunile feţei. Fondul de ten trebuie să aibă un aspect natural şi în nici un caz să arate ca o mască pe faţă. Trebuie să fie cât mai puţin vizibil pe faţă şi să nu usuce pielea.

Când vă alegeţi fondul de ten trebuie să ţineţi cont de culoare, ea trebuie să se potrivească cu nuanţa pielii voastre dar să fie potrivit şi tipului vostru de ten. Fondul de ten  trebuie testat fie pe dosul antebraţului, fie pe faţă în dreptul maxilarului.fond-de-ten2

Există trei tipuri de fond de ten: fluid, cremos şi compact, recomandate în funcţie de tipul de ten – normal, mixt,  gras, uscat. Pentru un ten uscat se recomandă ca fondul de ten să fie cremos, fluid (care  hidratează pielea). În schimb pentru tenul gras trebuie folosit un fond de ten compact (care absoarbe sebumul). Pentru tenul senil se recomandă un fond de ten special (împotriva îmbătrânirii) care acoperă ridurile şi  dă un efect de lifting.

Trebuie să avem mare grijă cum aplicăm fondul de ten:

  • dacă folosim un fond de ten cremos, îl vom aplica cu ajutorul degetelor. Vom puncta faţa cu buline de fond de ten, câte patru pe frunte, obraji şi decolteu, câte trei pe gât, câte două pe bărbie şi nas, una deasupra buzei superioare, după care îl vom întinde într-un strat fin şi uniform.
  • dacă folosim un fond de ten fluid, îl vom aplica cu ajutorul unei palete mici de plastic, uniform şi cu mare grijă.  Surplusul îl îndepărtăm cu un şerveţel de hârtie, pe care îl presăm bine pe faţă.
  • în cazul fondului de ten compact, aplicarea lui se va face cu ajutorul unui burete. Buretele se freacă de suprafaţa fondului de ten compact, apoi îl întindem pe obraz, uniformizând bine.

Vom avea grijă ca în zona de inserţie a  părului, la tâmple, gât, decolteu,  să nu se observe linia de demarcaţie. De aceea vom estompa cât mai bine fondul de ten.  Dacă avem cearcăne putem aplica fardul anticearcăn, care trebuie să fie mai deschis la culoare decât fondul de ten. Aplicăm mai întâi fardul anticearcăn apoi  fondul de ten.  Folosirea în exces a fondului de ten poate fi  dăunătoare, mai ales dacă seara nu vom realizează o demachiere corespunzătoare.

Atenţie la fondul de ten pe care îl folosiţi, pentru ca aspectul feţei să nu aibe de suferit!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs