Masca facială se aplică întotdeauna după ce pielea a fost curăţată (de exemplu: după o demachiere, un gomaj), astfel pielea va absorbi mai bine ingredientele din componența măștii.
Dacă aveți pielea sensibilă ar trebuie să testați masca, aplicând-o în zona din spatele urechii. Dacă apar senzații neplăcute de arsură, mâncărime îndepărtați în acel moment masca și nu o mai folosiți; dacă nu există reacții, atunci puteți să folosiți masca.
Trebuie să știți că masca se aplică cu ajutorul unei pensule, evitând zona ochilor, buzele, nasul şi sprâncenele. În jurul ochilor puteți aplica o cremă mai grasă pentru riduri, iar pe pleoape puteți pune discuri de bumbac înmuiate în infuzii de plante. Mişcările de aplicare a măştii vor fi întotdeauna ascendente, se va începe de la bărbie către ureche, de la nas către ureche, de la mijlocul frunţii către tâmple.
Masca facială se aplică din belșug pe toată fața (mai puțin pe zonele mai sus menționate). Nu trebuie să faceți economie cu ea, deoarece dacă este aplicată într-un strat subțire nu va mai fi la fel de benefică pentru piele.
Pentru îndepărtarea măștii veți folosi vată, discuri de bumbac sau un burete special, pe care le înmuiați în ceai sau apă călduță; iar apoi prin tamponare, cu mişcări uşoare și circulare veți șterge masca.