Ce trebuie să știm despre epilare?

  • Posted on September 30, 2009 at 12:55 pm

Încă din evul mediu, atât femeile cât și bărbații încercau să își îndepărteze părul de pe corp. Pentru acest lucru ei foloseau piatra ponce și penseta. Ceara a început să fie folosită încă din anul 1740, dar primele dispozitive pentru  topirea cerii au fost create abia în 1920. În anul 1975, compania BIC a fabricat primul aparat de ras de unică folosință; iar metoda epilării definitive a început să fie folosită prin anii 1990.

Pentru femei, epilarea a ajuns să facă parte din rutina îngrijirii zilnice. Acum există o mulțime de procedee tradiționale și inovatoare (ceară, aparat de ras electric, cremă depilatoare, lama de ras, etc).

Epilarea cu ceară - este o medotă prin care se aplică ceara pe piele în direcția de creștere a firelor de păr și se trage fâșia de ceară în sens contrar. Firele de păr se smulg din rădăcină; ele  încep să crească după 3-4 săptămâni.  Ceara tradițională a fost înlocuită cu ceara de unică folosință, care este de mai multe feluri:

  1. flacoane cu ceară de unică folosință;
  2. ceară la conservă de unică folosință;
  3. ceară gel de unică folosință.

Epilarea cu cremă – este o metodă prin care părul crește mult mai repede, între 2-5 zile. Iar datorită substanțelor chimice pe care le conține poate produce iritații ale pielii. Este interzis folosirea de către gravide.

Epilarea definitivă prin electroliză – este un procedeu prin care, cu ajutorul unui ac (cu curent) se cauterizează rădăcina firului de păr.

Epilarea cu laser – este o metodă nedureroasă, prin care pielea este străbătută fără a fi arsă sau înțepată și, prin care, laserul distruge rădăcina firului de păr. Firele de păr cresc după 1-5 ani, în funcție de reușita procedurii.

Epilarea cu lama de ras – este o metodă rapidă de îndepărtare a firului de păr. Părul începe să crească după 12-24 de ore.

Epilarea cu aparatul de epilat – este o metodă dureroasă, prin care se smulg firele de păr. Părul va începe să crească după 10-14 zile.

Dintre atâtea procedee putem alege ceea ce considerăm că este cea mai bună pentru noi.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs