Ce sunt uleiurile vegetale?

  • Posted on August 22, 2009 at 5:31 pm

Uleiurile vegetale sunt corpuri grase obținute prin presare. Ele conțin acizi grași esențiali, vitamine, minerale, antioxidanți, acizi omega 3 și acizi omega 6.  Datorită calităților terapeutice, se folosesc foarte mult în cosmetică.

ulei-de-masageUleiul de migdale dulci –  este bogat în vitamine, proteine, enzime și minerale. Este folosit pentru masajul corpului și al feței. Se recomandă în cosmetică pentru toate tipurile de ten. Uleiul de migdale dulci este nutritiv, emolient, combate inflamațiile și iritațiile pielii, îmbunătățește circulația sanguină și circulația limfatică.

Uleiul de măsline (extra virgin) – este bogat în antioxidanți și vitamine. Este folosit pentru masaje, însă datorită mirosului putrernic și al consistenței sale trebuie amestecat cu uleiuri esențiale. În cosmetică se folosește la  masajul facial și ca ingredient pentru prepararea măștilor cosmetice.

Uleiul de jojoba –  este folosit în cosmetică datorită puterii sale cicatrizante (ideal pentru tenul sensibil). În cazul tenului acneic resoarbe excesul de sebum. Este folosit și în tratamentul tenului uscat.

Uleiul de avocado –  se folosește pentru masajul întregului corp. Ajută la prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii. Mai multe aflați în articolul Uleiul de avocado – remediu pentru tenul uscat.

Uleiul de susan –  este bogat în vitamine și substanțe grase – valoroase pentru protecția tegumentelor. Este folosit cu precădere pentru masajul corporal. Datorită mirosului concentrat și a consistenței sale se folosește în amestec cu uleiuri esențiale (de portocală, lavandă, etc.).

Uleiul de cocos – este bogat în antioxidanți și vitamine. Este folosit la prepararea produselor pentru bronzat, fiind foarte hidratant.

Uleiul de sâmburi de struguri – este bogat în minerale, proteine și vitamine. Pătrunde foarte repede în piele și totodată curăță, tonifică și hidratează pielea și împiedică formarea ridurilor. Este folosit în cosmetică pentru masajul facial, deoarece acționează ca un agent anti-îmbătrânire.

Uleiul de morcovi –  conține vitaminele A, E și F. Se recomandă pentru tenul uscat și tenul matur. Uleiul de morcovi hidratează pielea, împiedică formarea ridurilor și protejează tenul împotriva razelor ultraviolete.

Din cauza mirosului puternic și al consistenței, uleiurile vegetale se asociază cu uleiurile esențiale, care pot fi de: portocală, lavandă, mentă, salvie, mușcată, trandafir, lămâie, etc.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs