Ce este Microdermoabraziunea?

  • Posted on July 20, 2009 at 9:32 am

dermabrasune-poza1Microdermoabraziunea este, de fapt, o tehnică modernă de peeling; un jet de cristale abrazive de oxid de aluminiu se aplică pe piele prin vacuumare, care îndepărtează epiderma. Microdermoabraziunea este eficientă în: ameliorarea semnelor de îmbătrânire a pielii, stimularea procesului de regenerare a pielii – stimulează sinteza de colagen, elastină şi microcirculaţia sangvină, atenuarea petelor şi a ridurilor şi, nu în ultimul rând, micşorarea porilor. Microdermoabraziunea se poate efectua pe: faţă, gât, decolteu, spate.

Tot mai multe saloane de înfrumuseţare, care în entuziasmul lor de a aduce tot ceea ce este nou pe piaţă şi de a renunţa la tot ce este clasic, au înlocuit tratamentul de curăţare a feţei (‚‚banalul vapozon’’ şi extracţia comedoanelor) cu tratamentul de microdermoabraziune. Acest tratament, fiind un peeling, ar trebui efectuat (totuşi) cu grijă; prin urmare, tot ce este făcut cu măsură, este benefic organismului!

Microdermoabraziunea ar trebui să se efectueze de către un dermatolog sau de către o cosmeticiană specializată. Tratamentul se poate efectua singur, dar și încorporat în tratamentul facial.

Tratamentul de microdermoabraziune are și contraindicaţii: nu se recomandă pe timp de vară (tenul se hiperpigmentează de la soare). De asemenea, tratamentul nu este recomandat pentru tenul cu cuperoză sau tenul acneic.

V-aţi întrebat de ce se vorbeşte doar despre efectele benefice ale acestui tratament? Pentru că se cunosc doar efectele negative pe termen scurt – o uşoară roşeaţă, o iritaţie a pielii. Însă, efectele pe termen lung nu se cunosc.

Microdermoabraziunea are atât efecte pozitive, cât şi efecte negative!

2 Comments on Ce este Microdermoabraziunea?

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs