Ce este machiajul?

  • Posted on March 28, 2009 at 8:55 am

angelina-jolie1

Prin machiaj se scot în evidenţă trăsăturile noastre, adică tot ce avem mai frumos sau se estompează anumite imperfecţiuni (un exemplu îl aveţi în imaginea alăturată). Produsele de machiaj ajută la înfrumuseţarea şi întinerirea feţei, dând culoare şi strălucire feţei, totodată accentuează personalitatea, iar în unele cazuri maschează imperfecţiunile pielii: cicatrici, pete, aluniţe, etc.

Machiajul este o artă! Unele persoane au mai multă dexteritate şi talent, iar altele au nevoie de îndrumări pentru a realiza un machiaj. Noţiunile de machiaj trebuie să ne fie cunoscute, însă trebuie să le interpretăm şi să le adaptăm feţei şi personalităţii noastre.

Nu există machiaj standard! Pentru a realiza un machiaj trebuie să ţinem cont de tipul  feţei, de culoarea ochilor, de personalitatea noastră, de evenimentul pentru care se face  machiajul, de ţinuta noastră, etc. În zilele noastre există tendinţa de imitare; avem  dorinţa de a arăta ca vedetele preferate, încercăm să le imităm şi la îmbrăcăminte, dar şi la look.  Nu trebuie să uităm că ceea ce li se potriveşte altora, poate nouă nu ni se potriveşte! Trebuie să avem grijă la intensitatea fardării, nu trebuie să confundăm machiajul de zi cu cel de seară sau de ocazie. Printr-un machiaj strident în loc să ne scoatem în evidenţă frumuseţea, noi de fapt devenim urâte, ridicole,  mai bătrâne.

După câteva încercări pe voi sau pe alte persoane, folosind regulile esenţiale ale unui machiaj, veţi obţine dexteritate. Puteţi încerca să vă jucaţi cu fardurile, să realizaţi la început un machiaj natural, de ocazie, şi de ce nu chiar şi de fantezie. Folosiţi-vă  imaginaţia şi veţi fi uimite de  machiajele pe care le veţi realiza.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs