Ce este cuperoza?

 • Posted on November 14, 2009 at 5:42 pm

Cuperoza este o inflamație cronică a glandelor cutanate ale feței. Ea se manifestă sub formă de vinișoare roșii sau vinete; zona afectată  se înroșește foarte tare. Cuperoza afectează zona pomeților, zona nasului, fruntea și, mai rar, bărbia. O găsim la toate tipurile de ten.

Dacă aveți cuperoză, trebuie să fiți atente la următoarele lucruri:

 1. folosiți produse cosmetice fără consevanți – parabeni, fără parfum, fără alcool,
 2. evitați să consumați condimente și băuturi alcoolice,
 3. evitați să vă spălați pe față cu apă caldă sau  fierbinte,
 4. evitați căldura prea mare sau frigul prea puternic,
 5. evitați să faceți saună,
 6. evitați să vă expuneți la soare și folosiți întotdeauna creme cu factor de protecție.

În cadrul tratamentului facial, se interzice:

 • expunerea la vapozon, numai în cazul în care, fața clientei se acoperă cu discuri îmbibate cu mușețel (astfel fața este protejată de aburii fierbinți, dar totodată, datorită căldurii porii se deschid și extracția poate fi executată),
 • folosirea exfoliantelor,
 • folosirea măștilor cu parafină,
 • folosirea împachetărilor faciale calde,
 • folosirea măștilor peeling sau a măștilor care usucă prea tare pielea,
 • masajele faciale de durată și puternic executate,
 • folosirea produselor pe bază de alcool,
 • folosirea uleiurilor esențiale stimulante.

În cazul în care aveți cuperoză trebuie să vă adresați mediucului dermatolog. Nu încercați să vă tratați singure, sau să nu vă tratați deloc!

2 Comments on Ce este cuperoza?

 1. EMIlia GRIGORE

  eu am o problema si anume: mi-au iesit pe fata si pe gat niste bubite mici care deja ma mananca foarte tare mai ales fata. Am fost la medic si mi-a spus ca am cuperoza ceea ce mie nu prea imi vine a crede deoarece nu am roseata aceea specifica ci sunt doar niste bubite mici.Problema este ca mi-a spus d-na doctor sa merg sa fac tratament cu laser care ma costa 1oo de euro.Ma gandesc ca la suma asta o jumatate de ora e suficient? mi-a recomandat si o crema ROSELIANE pe care am luat-o si ma dau dar nu are nici un efect. Poate imi spune cineva ce ar putea fi

 2. cosmeticiana

  S-ar putea să fie o alergie (sunt simptomele de la alergie) de la un produs cosmetic: cremă, fond de ten, etc; sau chiar de la un produs alimentar. Cu siguranţă nu este cuperoză. Cuperoza are alte simptome: roşeaţă, vinişoare roşii sau vinete. Cuperoza nu se manifestă prin mâncărime şi bubiţe.
  Crema care v-a fost prescrisă ROSELIANE, se recomandă pentru tenul sensibil şi cuperoză.

  Eu vă recomand să mergeţi cât mai repede la un medic dermatolog, el (ea) vă poate spune cu siguranţă ce aveţi şi să vă prescrie un medicament adecvat. Până atunci să nu mai folosiţi crema Rosealine.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs