Ce este Aromoterapia?

  • Posted on January 26, 2010 at 12:17 pm

Aromoterapia este o ramură a fitoterapiei.

Plantele conţin proteine, grăsimi, vitamine, carbohidraţi, minerale şi substanţe organice. Aceste substanţe organice  sunt de natură aromatică. Unele sunt produse de plante pentru a le apăra de insecte şi animale, altele au proprietăţi antimicrobiene şi sunt folosite de plante pentru combaterea infecţiilor produse de bacterii, viruşi, ciuperci.

Din ierburi, arbuşti și copaci se extrag substanţe active sub formă de uleiuri, fie prin distilare, presare sau macerare, fie sub formă de răşini. Uleiurile folosite în aromoterapie sunt cunoscute sub denumirea de uleiuri esenţiale, uleiuri aromatice sau esenţe naturale concentrate.

uleiuri esentialeUleiurile aromatice naturale pătrund în corpul uman prin: evaporare – uleiurile volatile pot fi inhalate sau  absorbite prin piele în timpul masajului, a băilor, sau prin intermediul compreselor şi a cremelor.

Uleiurile esenţiale se folosesc şi în cosmetică pentru a regla unele dezechilibre la nivelul pielii, pentru a reduce inflamaţiile şi iritaţiile la nivelul tenului, pentru a induce starea de relaxare din timpul masajului facial.

În urmă cu câteva milenii, chinezii, indienii și egiptenii practicau distilarea plantelor. Mai târziu, grecii, romanii, arabii și  indienii de pe continentul american au descoperit şi ei  distilarea plantelor.

Aromoterapia ne ajută să ne relaxăm, să ne găsim echilibrul interior şi să ne eliberăm psihicul.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs