Ce cremă mi se potrivește?

  • Posted on March 24, 2010 at 1:17 pm

Am primit de la cititoare și cititori, următoarele întrebări: Ce cremă mi se potrivește? Ce cremă de zi ar trebui să folosesc? Ce produs cosmetic este bun pentru tenul meu?

cremaÎn comerț există o multitudine de game de produse cosmetice, produse dermato – cosmetice și de aceea, este foarte greu să vă alegeți crema potrivită. O cosmeticiană poate să determine tipul de ten pe care îl aveți, însă acest lucru nu este de ajuns. Pentru a ști cu exactitate ce cremă trebuie să folosiți, trebuie să vă faceți o anamneză a pielii la un cabinet dermatologic. Laboratoarele şi instituţiile dermatologice dispun de o aparatură specială care vă poate determina tipul de piele şi caracteristicile ei, precum şi anumite imperfecţiuni pe care pielea le poate prezenta; și cel mai important lucru, toleranța și intoleranța pielii la anumiți ingredienți cosmetici, în urma căruia veți ști cu exactitate ce gamă de produse puteți să folosiți.

Fiecare persoană are o anumită toleranță la ingredienții cosmetici, o altă textură a pielii, un alt tip de ten, etc; toate aceste lucruri duc la concluzia că suntem diferiți (un bun exemplu este chiar ADN – ul nostru). Așadar, o cremă dintr-o gamă de produse poate să se potrivească doar unei singure persoane dintr-o mie.

De aceea, o cosmeticiană nu ar avea voie să recomande o anumită gamă de produse cosmetice, doar să ofere informații referitoare la ingredientele pe care le conțin produsele cosmetice și să prezinte diferențele dintre gamele de produse. Saloanele de înfumusețare nu ar trebui să comercializeze produse cosmetice; adică, pe înțelesul tuturor, clientele să nu fie obligate să cumpere produse cosmetice, care s-ar putea să nu le facă bine. Însă, astăzi trăim într-o societate în care, în primul rând, contează banii, profitul și pe urmă siguranța și sănătatea clientei.

2 Comments on Ce cremă mi se potrivește?

  1. denisa cirjan

    buna ziua nu vreau sa intru in detaliu dar vreau sa va spun anumite amanunte referritoare la comentariul facut referitor la produsele pt ingrijirea tenului .Aceste creme care sunt destinate ingrijirii pieli mai precis ovalul fetei si decolteului. Ar trebui sa cunoastem cel putin 2 ingrediente principale si anume glicerina si lanolina .Am sa incep cu lanolina care la preparare inglobeaza multa apa si cedeaza cu usurinta stratului cornos fapt pentru care este recomandat tenurilor alipice congenital sau dobandit ,deshidrate,atone,cuperotice indeosebi tenurilor care au stratul hidrolipidic protector insuficient ……Despre ingradientul glicerina , acesta absoarbe apa din tesut si o aduce la suprafata asfel incit pielea devine hidratata este recomandata tenurilor care au un srat hidralipidic protector suficient astfel incit apa sa nu se evapore pe cind daca un ten uscat ar folosi frecvent acest produs care are un foctor mai mare de glicerina neavind puterea tampon suficienta s-ar deshidrata si mai rau si atunci tr sa faceam o completare a cremei cu un produs pe baza de uleiuri sau sa alterman cremele de ingrijire zilnica . Cu dragoste si respect pentru entitatea noastra feminina .Cosmetician Denisa CIRJAN

  2. cosmeticiana

    Multumesc pentru informatia data referitor la ingredientele cosmetice: lanolina si glicerina. Din pacate nu mi-a intrat comentariul Dvs. referitor la produsele pentru ingrijirea tenului.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs