Cauzele care favorizează apariția acneei

  • Posted on February 10, 2010 at 2:59 pm

Acneea poate fi de mai multe tipuri: infantilă, comedoniană, nodulo-chistică, conglobată, polimorfă juvenilă, ocupaţională, medicamentoasă, rozacee, etc.

Acneea poate fi cauzată de mai mulţi factori:

  1. factorul hormonal. Este cel mai important, glanda sebacee fiind sensibilă la fluctuațiile hormonale și va produce mai mult sebum.
  2. factorul alimentar. Alimente precum: ciocolata, alimentele prăjite, grăsimile, alcoolul, brânzeturile fermentate, etc, duc la apariția acneei; de aceea, ele trebuie evitate.
  3. factorul solar. Deși, în prima fază, expunerea la soare ajută foarte mult, după un timp, constatăm că acneea revine, chiar într-o formă mai gravă. Soarele ajută, pentru că razele ultraviolete sunt antiseptice, iar razele infraroșii usucă pielea.
  4. factorul genetic. Există o predispoziție genetică pentru apariția acneei.
  5. stresul. În ultimul timp, s-a constatat că stresul contribuie într-o măsură mare la apariția acneei.
  6. medicamente folosite necorespunzător sau în exces. De exemplu: cortizon, barbiturice, hormonale, etc.
  7. igienă necorespunzătoare. Sebumul se usucă pe piele, iar în combinație cu celulele moarte, astupă foliculul (pielea și porii nu pot respira), ceea ce duce la apariția comedoanelor, apoi a acneei. De aceea, este foarte important să se demachieze tenul, atât seara, cât și dimineața, să se facă, la un interval de 1-3 luni, tratamente faciale. Iar între intervalele dintre tratamentele faciale.
  8. folosirea unor produse neadecvate tipului de ten. De exemplu: aplicarea unei măști astringente pe un ten uscat sau sensibil sau aplicarea unei creme grase pe un ten seboreic.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs