Când putem începe să frecventăm un cabinet cosmetic?

  • Posted on August 24, 2009 at 12:06 pm

cabinet-cosmeticApariția primului rid ne face să ne gândim la bătrânețe. Multe femei acceptă situația și se preocupă de măsurile ce trebuie luate; altele în schimb tratează acest aspect cu indiferență.

Îngrijirea tenului începe încă din adolescență. Chiar dacă tenul este cu probleme (acneic) sau nu, vizitarea unui cabinet cosmetic este obligatorie. Numai o specialistă (cosmeticiană sau medic dermatolog) ne poate pune un diagnostic perfect referitor la ten. Numai cosmeticiana poate efectua un tratament facial adecvat și poate da sfaturi pentru îngrijirea tenului la domiciliu.

În urma examenului cosmetic se va stabili: tipul morfologic al feței, gradul de îmbătrânire al pielii, gradul de hidratare și deshidratare al pielii, gradul de aciditate sau alcalinitate (ph-ul), aspectul porilor, elasticitatea pielii, intervalul de timp pentru efectuarea tratamentelor faciale, etc.

Trebuie să avem în vedere că odată cu înaintarea în vârstă, colagenul se modifică (atât cantitativ cât și calitativ), acidul hialuronic scade și ridurile încep să apară.

Dorința de a arăta bine, de a fi în formă și de a avea o bună dispoziție este o necesitate a vieții. De aceea trebuie să renunțăm la prejudecăți, reticențe,  comoditate și să ne îngrijim până nu este prea târziu!

2 Comments on Când putem începe să frecventăm un cabinet cosmetic?

  1. cosmeticiana

    Buna si tie Ioana,
    Vad ca ai intrat de m-ai multe ori sa lasi un comentariu, dar nu l-ai facut.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs