Călătoriți cu avionul?

  • Posted on August 2, 2009 at 11:02 pm

Pielea are nevoie de umiditate în proporție de 40%, iar în avion aceasta atinge doar 8-10%. Zborul cu avionul ne usucă pielea. Pe lângă toate aceastea, stresul din timpul zborului afectează funcționarea normală a hormonilor, ceea ce poate duce la: o erupție de coșuri, tenul devine palid, pielea devine uscată sau devine grasă, se produce o descuamare a tenului.

Este foarte important ca în timpul zborului să nu fim machiate, deoarece machiajul la rândul lui usucă pielea. Dacă este necesar acest lucru, atunci machiajul să fie foarte discret; sau putem să ne machiem înainte de aterizare. Dacă călătorim noaptea, riscăm ca dimineața machiajul să fie întins. Ideal ar fi să călătorim fără să fim machiate, iar în timpul călătoriei să ne hidratăm tenul.

În cazul în care ne-am petrecut noaptea zburând cu avionul, pentru învigorarea și hidratarea tenului, putem spăla fața cu apă rece, alternând cu apa caldă (de 4-5 ori). Apoi, ne ștergem fața cu un șervețel demachiant și aplicăm pe față (dacă avem la îndemână) crema hidratantă. Iar pentru învigorarea noastră, putem pune o picătură de ulei esențial – de mentă, lămâie sau rozmarin la încheietura mâini.

Indiferent dacă zburați doar 2-3 ore sau 15-20 ore cu avionul, trebuie să aveți grijă de tenul vostru!

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs