Vopsirea sprâncenelor

 • Posted on October 16, 2009 at 12:25 pm

Vopsirea sprâncenelor se face într-un salon de înfrumusețare, de către o cosmeticiană.

vopsirea sprancenelorDar, în cazul în care dorim să le vopsim singure, vom proceda astfel: într-un recipient micuț, vom amesteca un pic de vopsea de sprâncene (cât 2-3 boabe de porumb) cu 3-4 picături de oxidant (de 3% sau 6%). Apoi cu ajutorul unui bețișor vom aplica vopseaua în direcția creșterii firelor de păr, de la vârful sprâncenelor spre coada lor, atât la suprafața lor cât și spre rădăcină.

Vopseaua se ține pe sprâncene 5-10 minute, în funcție de felul cum vrem să le vopsim – mai deschise sau mai închise, la culoare. Vopseaua se îndepătrează cu discuri demachiante sau vată umezite în apă și stoarse foarte bine. Vom șterge sprâncenele pornind din zona intersprâncenoasă spre tâmple. Dacă pielea rămâne pătată, vom îmbiba discurile demachiante cu apă și un pic de săpun, frecând ușor pielea.

Se recomandă folosirea vopselei de culoare maro. Persoanele brunete pot folosi nuanțe de negru sau negru – albăstrui.

Pentru vopsirea sprâncenelor vom folosi întotdeauna vopsea specială de sprâncene. Este interzis să folosim vopsea de păr. Cele mai cunoscute vopsele pentru sprâncene sunt: Londacolor (în pachet găsiți și un aplicator), Profi Pil, Reflectocil.

9 Comments on Vopsirea sprâncenelor

 1. Clem

  Am folosit vopsea pentru sprancene si am fost foarte multumitaatat eu cat si mama mea! Va rog sa-mi spuneti de unde o pot procura, deoarece tubul pa care il aveam a expirat. Va multumesc anticipat! Clem

 2. cosmeticiana

  Vopseaua pentru sprâncene se găsește fie în magazine care vând produse profesionale pentru cosmetică, fie în magazine care vând machiaje. O altă variantă ar fi internetul, pentru că sunt foarte multe site-uri care vând astfel de produse.

 3. anca

  eu miam cumparat profi pil din oiata 7.5 tubul de 15 ml la care tb oxidant. abia astept sal incerc

 4. cosmeticiana

  Buna Anca
  Sa ne spui si noua (mie si cititoarelor mele) cum ti-a reusit vopsirea sprancenelor.

 5. ralu

  Care e diferenta dintre oxidantul de 6% si cel de 3%? De exemplu daca ma vopsesc cu maro si vreau sa iasa mai intense , care oxidant ar trebui sa il folosesc?

 6. cosmeticiana

  Buna Ralu,

  Oxidantul de 6% este un pic mai puternic ca oxidantul de 3%. Daca sprancenele tale sunt blonde si vrei sa le vopsesti cu vopsea maro, atunci sa folosesti oxidantul de 6%. Insa, daca sprancenele tale sunt maro si vrei sa le vopsesti tot cu vopsea maro, atunci foloseste oxidantul de 3%. Pentru ca culoarea sa iasa mai intensa poti sa lasi vopseaua pe sprancene 10 – 15 minute.

 7. laura

  eu o vopsesc pe mama mea la sprancene cu acest produs si sunt foarte multumita. de exemplu azi vroiam sa o vopsesc dar in cutie nu mai aveam foita cu instuctiuni si asa am intrat pe net sa vad daca gasesc ceva in legatura cu acest produs si am gasit.acum insa am o problema pt ca sunt in italia si aici nu este scris pe oxidant de cat este,dar o sa incerc si vom vedea rezultatul.

 8. ALINA

  BUNA…EU SUNT BRUNETA ,,,PARUL CAT SI SPRANCENELE APROAPE NEGRE…VOPSITUL SPRANCENELOR E RECOMANDAT SI IN CAZUL IN CARE VREAU UNIFORMIZAREA LOR…ADICA SA ARATE CA DESENATE,NU ICI COLO SA FIE LIPSITE DE PAR?MENTIONEZ CA EU DE CULOAREA LOR SUNT MULTUMITA,DOAR DE UNIFORMIZARE NU.LA UN MOMENTAN FOLOSEAM CREION DE SPRANCENE,DAR ACUM MI SE PARE CA OFERA O SENZATIE DE FALSITATE A LOR.MULTUMESC FRUMOS.

 9. cosmeticiana

  Buna
  Imi cer scuze pentru intarzierea cu care iti raspund, dar intre timp am devenit mamica.
  Si prin vopsire, sprancenele vor arata ca si cum ar fi uniforme, doar ca acest aspect dureaza 2 saptamani, maxim 3. Asadar, la fiecare 2-3 saptamani ar trebui sa ti le vopsesti. Poti sa le vopsesti cu un maro inchis – vopseaua se tine 10-15 minute, sau chiar cu negru numai ca atunci vopseau se tine 5-7 minute. O cosmeticiana buna ar stii sa ti le vopseasca in asa fel incat ele sa arate uniforme.

Lasati un comentariu:

Adaugati comentariul Dvs